Raksti
13.11.2024
“Latvija nozīmē pašapziņu, un katra latvieša un mūsu visu lielākais izaicinājums ir būt pārliecinātiem par savu vērtību un drosmīgiem savos lēmumos,” ir pārliecināta Asnate no mūsdienu mūzikas grupas Tautumeitas
31.10.2024
Rīgas restorānu nedēļas laikā labākie Rīgas restorāni ver durvis visiem gardēžiem, kuri ir gatavi ļauties garšas piedzīvojumam par īpaši pievilcīgu cenu – 30, 35 vai 40 eiro par trīs ēdienu maltīti.
29.08.2024
Āboli ir neatņemama daļa no latviešu kulinārā mantojuma, un teju ikviens var atsaukt atmiņā mirkļus, kad vecmāmiņas dārzā ievāktie āboli pārvērtās aromātiskās plātsmaizēs, sulīgos pīrāgos vai salda ievārījuma burciņās.
17.07.2024
100% Latvijas uzņēmums “CleanR” piedāvā klientiem – restorāniem, kafejnīcām, viesnīcām, pārtikas ražošanas uzņēmumiem – izlietotas cepamās eļļas savākšanas pakalpojumu visā Latvijas teritorijā!
10.07.2024
Kā katru gadu, arī šogad Mājas Kafejnīcu Dienas pulcēs gardas ēšanas un ēst gatavošanas entuziastus visos Latvijas novados
10.07.2024
Vai esat dzirdējuši par jauno tendenci – kapsulas ledusskapis?
05.07.2024
Kādam jābūt īstam chili con carne jeb asajam meksikāņu sautējumam ar malto gaļu un pupiņām?
23.05.2024
Līdz ar vasaru ir sākusies arī atvaļinājuma sezona, kurā gan vairāk laika pavadām ārā, gan arī biežāk gatavojam maltītes uz grila
30.04.2024
Līdz ar pavasara un arvien siltāka laika iestāšanos, biežāk izvēlamies būt dabā, pavadot laiku sportiskās aktivitātēs, pastaigās vai pārgājienos, nekā ilgas stundas virtuvē gatavojot sarežģītus ēdienus
15.04.2024
Kobe beef jeb Kobes liellops attiecas uz liellopu gaļas izcirtņiem, kas nāk no melnā Tajima-ushi celma Wagyu liellopa, kas tiek audzēti saskaņā ar stingrām tradīcijām, kas sakņojas Hjogo prefektūrā, Japānā.
27.03.2024
Majonēze ir viena no populārākajām mērcēm pasaulē, ar kuru sacensties varētu, iespējams, vien Holandes mērce
04.02.2024
Vegānisks dzīvesstils, ko ik gadu janvārī aktualizē akcija Neapēd zemeslodi, kļūst par arvien izplatītāku tendenci.
04.02.2024
Našķošanās prieku var izbaudīt kā svētkos, tā arī ikdienā. Tuvojoties nedēļas nogalei, šefpavārs Raimonds Zommers iedvesmo jaunai receptei- pīrāgam, šoreiz gan nedaudz citādākam nekā ierasts – sātīgs tortiljas pīrāgs ar girosu, sieru un marinētiem gurķiem.
08.12.2023
UNESCO Pasaules mantojuma pērle, Kuldīga, ziemas vēsumam iestājoties, pārvēršas par mirdzošu un omulīgu ziemas brīnumzemi, kurā baudīt ģimeniskus, draudzīgus un neaizmirstamus kopā būšanas mirkļus!
08.12.2023
Jo vairāk sviesta, jo gardāka maltīte? Kristaps Zutis ir pārliecināts, ka gardu vistas cepeti var pagatavot ar karstu gaisu un mīlestību vien!
06.11.2023
Pavāru klubs rīko Bocuse d'Or nacionālās komandas atbalsta vakariņas
05.11.2023
Tuvojoties gada vēsākajam laikam, nereti ir vēlme celt galdā ko īpaši siltu un gardu, atbilstoši sezonalitātei
07.08.2023
Oficiāla konkursa atklāšana un ēdienu prezentācija Riga Food 2023 ietvaros 9. septembrī no plkst. 13.00.
11.07.2023
Saldētas sulas, krējuma, piena, saldējums, saldējuma kokteiļi, sorberti
un citi ledainie deserti – vasarīgās maltītes un brīvdienas ir gandrīz
neidomājamas bez kāda no šiem ledainajiem un atsvaidzinošajiem
desertiem. Ne velti šis ir laiks, kad saldējuma ražotāji gūst lielāko
peļņu.
11.07.2023
Arī veselīgus produktus jāēd ar mēru.
11.07.2023
Ir lietas, kas obligāti ir jāzina.