Kobe beef jeb Kobes liellops attiecas uz liellopu gaļas izcirtņiem, kas nāk no melnā Tajima-ushi celma Wagyu liellopa, kas tiek audzēti saskaņā ar stingrām tradīcijām, kas sakņojas Hjogo prefektūrā, Japānā. Gaļu parasti uzskata par delikatesi, tā ir slavena ar savu garšu, maigumu, sabalansētu treknumu, un ir atpazīstama ar īpašu marmora tekstūru. Liellops tiek audzēts īpašos apstākļos- turēts perfekti tīrā un nomierinošā vidē, kūtī skan simfoniskā mūzika un katru dienu liellops saņem masāžu. Šādos nomierinošos apstākļos tiek iegūta īpaša gaļa, kuras gatavošana cepot neprasa vairāk kā minūti .
Gaļa tiek uzskatīta par ļoti veselīgu kārumu. Tradicionāli Kobe beef gaļu sagatavo kā steiku.
Ekskluzīvā liellopu gaļa ir uzreiz atpazīstams pateicoties smalkām balto tauku līnijām, kas pazīstams kā lāsumiem. Tās ir tās īpašības, kas garantē brīnišķīgu garšu.
Bagātīgi lāsumi un īpašais tauku sastāvs ir ģenētiska īpašība gaļai. Eiropā populārākās vietas, no kurām nāk produkcija ir Nīderlande un Beļģija.
Rīgas restorānos cena sasniedz līdz pat 180 eiro vienai personai. Restorānos Eiropā, cena ir ap 200 Eiro par steika porciju , bet dārgākajos pasaules restorāns, piemēram Tokijā, par steiku ap 250 gr jāmaksā ap 1700 dolāru.
Horeca.lv