Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

26.03.2016

Garšīgi, viegli pagatavojami kruasāni (recepte)

Sastāvdaļas:

Pirmai mīklai
200 g skābs krējums  
300 g milti 
0,5 tējk cepamais pulveris

Otrai mīklai
200 g sviests (istabas temperatūrā)
250 g milti 
0,5 tējk. cepamais pulveris 

Iespējamie pildījumu varianti:
ievārījums
Rozīnes
Rieksti ar cukuru




Pagatavošana:
Pirmai mīklai bļodā izsijāt miltus, pievieno cepamo pulveri, un skābu krējumu, visu kārtīgi izmīcīt.

Otrai mīklai bļodā izsijāt miltus ar cepamo pulveri, pievienot mīkstu sviestu un mīcīt mīklu.

No katras no mīklām izveidot mīklas bumbu, likt uz darbvirsmas un pārkaisīt ar miltiem.
Katru mīklu atsevišķi izrullēt aptuveni 1,5 cm slāņa biezumā un uzklāt vienu uz otras.

Nākamais solis izrullēt mīklu līdz 1 cm biezumā un salocīt kā aploksni.
Atkal izrullēt mīklu līdz 1 cm uz salocīt kā aploksi, šo procesu atkārtot vēl 3 reizes.

Tad mīklu ietiniet folijā un ielit ledusskapī uz 30 min.
Izņem mīklu no ledusskapja (nemīca), izklāt uz darba virsmas un izrullē 0,5 cm, sagriezt 2 sloksnēs, un katru sloksni sagriezt nelielos trijstūrīšo aptuveni  4-5cm.

Katru trijstūrīti sarullē kā kruasānu, sekot, lai nav pārāk biezi.
Ja ir vēlēšanās, tad pirms sarullēšanas var pildīt ar ievārījumu, rozīnēm vai riekstiem.


Liek uzkarsētā līdz 180 ° C cepeškrāsnī, cep zeltaini brūnus (apmēram 12-15 min).


  

Saistītie raksti

HoReCa aprīkojuma un servisa izstāde INTERNORGA 2020
Nespresso Professinal- gardākā kafija
14. un 28. augustā plkst. 18:30 Vīna degustācija Viesistabā ar Irinu Sjomočkinu
Pētījums: Gaujas nacionālais parks ir viena no tūrisma biznesam piemērotākajām vietām Latvijā
Mazāk zināmās ogas un augļi mūsu platuma grādos


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts