Ekspertu padomi
Viens no iecienītākajiem maltīšu pagatavošanas veidiem vasarā nenoliedzami ir grilēšana
Avokado koka dzimtene ir Meksika un Centrālamerika. Arheologi ir atraduši fosilas avokado sēklas, kurām noteikts vecums aptuveni 8000 gadu
Perfekts risinājums pannu mazgāšanai – isi-2 clean BBR industriālai lietošanai
Madagaskaras vaniļas pāksts – audzēta un sūtīta tieši no Madagaskaras.
Glutēns
- augu līme vai lipeklis, tas ir ūdenī nešķīstošs proteīns
Ravioli ir tradicionāls itāļu pildītās pastas veids.
Maskarpone ir itāliešu krējumsiers no krējuma (tauku saturs vismaz 75%)
Rožūdens – ūdens un rozes aromāts, gatavots Marokā.
Paipalu olas vāra aptuveni 5 minūtes, ja vēlas mīkstu vidu, tad 3 minūtes.
Keiterings (catering - ang.val.) jeb izbraukuma banketi.
Nātrija glutamāts izgudrots Japānā 1909. gadā
Gaļas kūpināšana, sālīšana un vītināšana ir sensenas gaļas gatavošanas metodes, kas gadsimtiem izmantotas, lai gaļu būtu iespējams uzglabāt ilgstoši.
Kubebas pipari ir tā saucamie kātiņpipari,
tās ir piparogas ar nedaudz grumbainu virsmu.
Garie pipari pēc garšas ir līdzīgi melnajiem pipariem, taču
Spāņu salvija (Salvia hispanica), kuru sauc arī salba, čia, pārsvarā aug Meksikā un tiek kultivēta jau no seniem laikiem
Yuzu sula – 100% yuzu sula, kas ir starp laimu, citronu, apelsīnu un mandarīna izskatu. Tautā saucamais „japāņu citrons".
Oriģināli plucināta cūkgaļa ir barbekjū ēdiens, ko gatavo virs siltām oglēm - vairākas stundas lēni cep, līdz gaļa kļūst mīksta un viegli sadalāma.
Pienācis laiks domāt par aukstumiekārtu iegādi, pirms sācies pavasaris. Šobrīd mēs piedāvājam Jums akcijas cenas!
Ko darīt, ja, iepriekš nebrīdinot, pie tevis ierodas sen nesatikts draugs, paziņa vai kolēģis? Ko likt galdā un ar ko cienāt, ja pulkstenis jau pāri 22.00?
Puķu kāposti vārot paliek balti, ja ūdenim pieliek mazliet cukura; to pašu var panākt, ja vārāmam ūdenim pielej mazliet piena.