Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes - Konditoreja, miltu izstrādājumi

Salāti un uzkodas Uzkodas Zupas un buljoni zupas Pamatēdieni Jēra gaļas pamatēdieni Konditoreja, miltu izstrādājumi Konditorea, miltu izstrādājumi konditorija, miltu izstrādājumi Dzērieni bezalkoholiskie Dzērieni ar alkoholu Medījumu gaļa Piedevas pamatēdieniem Zivju pamatēdieni Zivju pamatēdieni Deserti Latviešu tradicionālie ēdieni Āzijas virtuve Ievārījumi, džemi, kompoti Ievāriīumi, džemi kompoti
09.02.2020

Itāliešu citronu pīrāgs

Apmēram 8 porcijām

Sastāvdaļas
400 g konditorejas mīklas 
Milti darba virsmas nokaisīšanai

Pildījumam 
250 g rikotas siera 
250 g maskarpones siera 
Sula un norīvēta miziņa no 1 citrona 
125 g Dansukker baltā smalkā cukura 
6 olas dzeltenumi 
6 olu baltumi




13.09.2015

Torte Pavlova (recepte)

Par godu Krievijas baleta prīmai Annai Pavlovai nosauktā torte ir viegla un gaisīga kā balerīna. Tās izcelsme ir Jaunzēlande, kur vēl šodien torte Pavlova nereti tiek pasniegta viesībās. 

Torte Pavlova ir maigs bezē biskvīts, kas ārpusē veido kraukšķīgu garoziņu, bet iekšpusē saglabā mīkstu, zefīram līdzīgu konsistenci.

To vienmēr pasniedz ar svaigām sezonas ogām un augļiem, kurus bagātīgi klāj uz krēma kārtas. Tradicionāli krēmu gatavo no putukrējuma. 

Torti dekorē neilgi pirms pasniegšanas, lai tā saglabātu kraukšķīgo virskārtu. 

Sarežģītība: viegla
Porcijas: 6-8
Pagatavošanas laiks: ~25 min. + 1,25h cepšanai + 4h dzesēšanai.

Torte “Pavlova” ar Mascarpones un balzama liķiera “Šarlote” krēmu



Sastāvdaļas:
4 lielu olu baltumi
200g pūdercukura
1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
1 tējk. baltvīna etiķa
1/2 ēd.k. kukurūzas cietes

11.09.2015

Plūmju kūka (RECEPTE)

Porciju skaits: 10-12
Pagatavošanas laiks:1 stunda 10 minūtes

Sastāvdaļas:

175 gr sviests
2 dl brūnā cukura
10 plūmes
1 tējk. vaniļas cukura
3 olas
1 dl miltu
1 dl sasmalcinātu mandeļu




25.09.2014

Ķirbju cepumi

Sastāvdaļas:
1 krūze ķirbja biezeņa
½ krūze mandeļu eļļas (var izmantot arī cita veida eļļu vai sviestu)
½ krūze kļavu sīrupa (vai medus)
1 tējk. vaniļas ekstrakts
2 olas
1 krūze pilngraudu milti
1 tējk. dzeramā soda
1 tējk. malts kanēlis
¼ tējk. malts muskatrieksts
1/8 tējk. maltas krustnagliņas
1 krūze auzu pārslas
2 ēdamk. šokolādes gabaliņi

25.09.2014

Auzu cepumi

Sastāvdaļas (ap 70 cepumiem):
200 gr sviests
150 gr cukurs
2  olas
15-20 gr cepam pulveri 
200 gr milti
200 gr auzas 


06.03.2013

Maizes recepte var cept arī maizes cepamajā mašīnā

Vēl viens franču maizes variants.
 
Franču maizes receptūras tulkojums latviešu valodā, ņemot vērā vietējas īpatnības. Veikalos nopērkamo lopbarības graudu miltu kvalitātei, atbilstoši jāsamazina šķidruma bilance.

IERAUGAM 200 gr 
milti 180 gr ūdens,20 gr kefīra,0.6-1gr rauga. 

Tātad šķidrums puse no miltiem. Kefīrs ir lai izveidotos pareiza sēnīšu barotne. Ierauga gatavība 12 stundas. 

Nedrīkst nokristies, pārskābt. 
Var pagatavot no rīta pirms darba, vakarā cept maizi. Var brīvdienā pagatavot vakarā, cept no rīta. 

Mīkla
 Šķidrums nedaudz mazāk par pusi no miltiem, atkarībā no miltu kvalitātes.
 Milti 400 gr., ola +ūdens +10gr. cukura =170 gr. (kopā jāsver tāpēc , ka nav zināms kāds būs olas svars.)10 sāls, raugs 4 gr. Pievienojot olu kukulītis būs apaļāks. 

Lietojot Anglijā , Krievijā, Kanādā iegādātus kvalitatīvus miltus olu var nelikt un garoza būs čauganāka.

 Mīcīt kamēr nav redzami milti. 
Raudzēt 40 minūtes. Veidot divus vai trīs kukulīšus (gaumes lieta) garenus (bagetes) apaļus, var cept maizes mašīnā.

 Izveidojot bagetes, var ievietot plastmasas raudzēšanai maisiņā ar visu pannu. Raudzēt 90 minūtes istabas temperatūrā 20-25 grādi.

 Pirms cepšanas ar otiņu un ūdeni samitrināt bagetes virspusi.Ar asu plānu nazi ,žileti iegriezt 0.8 mm rievas.
 Ievietot uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 20-25 minūtes.

 Tiem kam ir vecā tipa gāzes plītis, nav karstā gaisa konvencijas, neregulējas apakša un augša ir pārbaudīts padoms. Ielejiet cepeša pannā ar malējiem lodziņiem glāzi ūdens un uz tās novietojiet cepamo pannu ar maizi.

 Labu apetīti..

14.11.2012

Receptes - Piparkūkas/ZIemassvētku cepumi


Ziemassvētkiem cepumus bieži gatavo ar sīrupu vai medu.Aizdaram pievienu sviestu,cūku taukus, margarīnu,saldu vai skābu krējumu,cukuru,riekstus,spirtu,marmelādi,garšvielas. Sīrupu un medu mēdz uzvārīt vai uzkausēt kopā ar cukuru un tauku daļām. 

10.02.2012

Šokolādes kūkas formiņās

Sastāvdaļas:

2 olas
200 g Dansukker brūnā cukura
100 g sviesta vai margarīna
100 g tumšās šokolādes
150 g sasmalcinātu valriekstu
200 g kviešu miltu
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura Fairtrade
1 tējkarote cepamā pulvera


22.12.2011

Kraukšķīgās piparkūkas

Sastāvdaļas:

300 g sviesta vai margarīna
375 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts