Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

11.09.2015

Plūmju kūka (RECEPTE)

Porciju skaits: 10-12
Pagatavošanas laiks: 1 stunda 10 minūtes

Sastāvdaļas:

175 gr sviests
2 dl brūnā cukura
10 plūmes
1 tējk. vaniļas cukura
3 olas
1 dl miltu
1 dl sasmalcinātu mandeļu




Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ° C. 
Ieziediet cepešpannu ar mazliet sviesta, pirms izklājiet to ar cepamo papīru (citādi tas pielīp).
Izkausē 2 ēdamkarotes sviesta un ielej veidnē uz cepamā papīra. Apkaisa ar 3 ēdamkarotes brūnā cukura.
Sadalīt plūmes uz pusēm un izņemt kauliņus. Izkārtot plūmes uz formas, ar ādas pusi uz leju.

Pārējo sviestu, brūno cukuru un vaniļas cukuru samaisa, pievieno olu un labi iemaisa.
Pievieno miltus un smalki samaltas mandeles, visu kārtīgi samaisa vēlreiz.
Pārlej  maisījumu pār plūmēm un cep cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes. 

Izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām, pūdercukuru, var pasniegt ar vaniļas biezpienu vai saldējumu.

  

Saistītie raksti

Foreles sālīšana
SĀTĪGAIS SNIEGA BUMBU GROZIŅŠ
Saldskāba marināde vistas gaļai
Krēmkūka bez cepšanas
Auzu cepumi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts