Receptes - Uzkodas
Salāti un uzkodas
Uzkodas
Zupas un buljoni
zupas
Pamatēdieni
Jēra gaļas pamatēdieni
Konditoreja, miltu izstrādājumi
Konditorea, miltu izstrādājumi
konditorija, miltu izstrādājumi
Dzērieni bezalkoholiskie
Dzērieni ar alkoholu
Medījumu gaļa
Piedevas pamatēdieniem
Zivju pamatēdieni
Zivju pamatēdieni
Deserti
Latviešu tradicionālie ēdieni
Āzijas virtuve
Ievārījumi, džemi, kompoti
Ievāriīumi, džemi kompoti
Marinēti gurķi
4 porcijas
Sastāvdaļas
1 gurķis
100 ml svaigi spiestas citrona sulas
100 ml baltvīna etiķa
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 sarkanais sīpols
5 g sakapātu pētersīļu
2 g sāls
1 g rupji maltu melno piparu
Gatavo šefpavārs: pitas maize ar gaļas bumbiņām Tomātu džema mērcē
Sātīgas un interesantas maltītes vēlamies baudīt ik dienu, taču reizēm var šķist, ka tādas pagatavošanai nepietiks laika, tāpēc izvēlamies ko vienkāršāku un ierastāku. Taču arī mūsu piesātinātajā ikdienā iespējams palutināt savas garšas kārpiņas un “uzburt” ko jaunu – atliek vien izvēlēties īsto recepti! Šoreiz “Rīgas Miesnieks” sadarbībā ar šefpavāru Arni Ansonu piedāvā īpašu recepti gaļas cienītājiem, kuras īstenošana aizņems vien 20 minūtes.
Nepieciešams (6 personām):
• 3gabali pitas maizes;
• 360 gramu “Rīgas Miesnieks” “Izlase” gaļas bumbiņu;
• 600 gramu tomātu savā sulā;
• 150 gramu balto sīpolu;
• ķiploks;
• baltvīns;
• svaigs baziliks;
• Himalaju sāls;
• brūnais cukurs;
• ēdamkarote sviesta;
• sarkanais kāposts;
• vītinātas dzērvenes;
• olīveļļa;
• laims;
• puslitrsgrieķu jogurta;
• svaigs gurķis;
• svaigs koriandrs.
Grieķu omlete ar artišoku, papriku un fetas sieru
Sastāvdaļas:
4 olas
4 ēdamkarotes ūdens
sāls un malti pipari
25g fetas siera gabaļi
2 ēdamk. sasmalcinātu pētersīļu
1 ēdamk. margarīns cepšanai
2 marinēti artišoki gabalos
¼ sasmalcinātas paprikas
Veģetārie salāti
Sastāvdaļas:200 g nūdeles (olu)
2 ēdamkarotes eļļa
1 gab.sarkanais sīpols
2 gab.burkāni
125 g kukurūza (mini)
1 daiviņa ķiploki
150 g diedzētas pupiņas
2 ēdamkarotes sojas mērce
1/2 gab. laima (sula)
1 tējkarote pūdercukurs
1/2 tējk. čili (žāvētas pārslas)
4 ēd.k.s koriandrs (svaigs)
4 zaļie loki
40 g zemesrieksti (grauzdētas)
Avokado pesto (recepte)
Sastāvdaļas
1 liela buntīte svaiga bazilika
2 nogatavojušies avokado
1/2 tase valriekstu vai kaņepju sēklas
2 ēdamk citrona sulas
3 daiviņas ķiploku
1/2 tējk. sāls
1/2 tase extra-virgin olīveļļa
Melnie pipari pēc garšas
Kartupeļu salāti ar asumiņu
600 g vārītu kartupeļu
1 puravs
1 saišķis redīsi
1 dzeltenā paprika
1 sarkanais čilli
1 saišķis svaigu maurloku
Pildīti šampinjoni
12 lieli šampinjoni
1 sīpols
siers 150-180 gr
1 ēd.k. baltmaizes grauzdiņi, vai drumstalas
sāls
malti melnie pipari
Foreles sālīšana
Galvu atdala slīpi (nevis taisni), to iegriežot no abām pusēm.
Izņem muguras asaku un sānu asakas, nogriež spuras. Rūpīgi nosusina ar sausu drāniņu vai salveti
Burritos ar vistas malto gaļu
Skaits porcijas: 2-3
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Sastāvdaļas:
400g vistas maltā gaļa
½ sīpolus, sasmalcināt
1 ēdk. taco garšvielas
1 glāze ūdens
1 glāze taco mērci
1 maza kārbiņa kukurūza
1 sasmalcināta paprika
1 dl rīvēts siers
1 paka tortiljas