Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes - Uzkodas

Salāti un uzkodas Uzkodas Zupas un buljoni zupas Pamatēdieni Jēra gaļas pamatēdieni Konditoreja, miltu izstrādājumi Konditorea, miltu izstrādājumi konditorija, miltu izstrādājumi Dzērieni bezalkoholiskie Dzērieni ar alkoholu Medījumu gaļa Piedevas pamatēdieniem Zivju pamatēdieni Zivju pamatēdieni Deserti Latviešu tradicionālie ēdieni Āzijas virtuve Ievārījumi, džemi, kompoti Ievāriīumi, džemi kompoti

17.09.2018

Marinēti gurķi

4 porcijas

Sastāvdaļas
1 gurķis
100 ml svaigi spiestas citrona sulas
100 ml baltvīna etiķa
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 sarkanais sīpols
5 g sakapātu pētersīļu
2 g sāls
1 g rupji maltu melno piparu

30.11.2017

Gatavo šefpavārs: pitas maize ar gaļas bumbiņām Tomātu džema mērcē

Sātīgas un interesantas maltītes vēlamies baudīt ik dienu, taču reizēm var šķist, ka tādas pagatavošanai nepietiks laika, tāpēc izvēlamies ko vienkāršāku un ierastāku. Taču arī mūsu piesātinātajā ikdienā iespējams palutināt savas garšas kārpiņas un “uzburt” ko jaunu – atliek vien izvēlēties īsto recepti! Šoreiz “Rīgas Miesnieks” sadarbībā ar šefpavāru Arni Ansonu piedāvā īpašu recepti gaļas cienītājiem, kuras īstenošana aizņems vien 20 minūtes. 

Nepieciešams (6 personām):
 3gabali pitas maizes;
 360 gramu “Rīgas Miesnieks” “Izlase” gaļas bumbiņu; 
 600 gramu tomātu savā sulā;
 150 gramu balto sīpolu; 
 ķiploks;
 baltvīns; 
 svaigs baziliks; 
 Himalaju sāls;
 brūnais cukurs; 
 ēdamkarote sviesta; 
 sarkanais kāposts; 
 vītinātas dzērvenes; 
 olīveļļa; 
 laims; 
 puslitrsgrieķu jogurta; 
 svaigs gurķis; 
 svaigs koriandrs. 


06.10.2017

Grieķu omlete ar artišoku, papriku un fetas sieru

Sastāvdaļas:

4 olas
4 ēdamkarotes ūdens
sāls un malti pipari
25g fetas siera gabaļi
2 ēdamk. sasmalcinātu pētersīļu
1 ēdamk. margarīns cepšanai
2 marinēti artišoki gabalos
¼ sasmalcinātas paprikas

06.10.2017

Veģetārie salāti

Sastāvdaļas:
 
200 g nūdeles (olu)
2 ēdamkarotes eļļa
1 gab.sarkanais sīpols
2 gab.burkāni
125 g kukurūza (mini)
1 daiviņa ķiploki
150 g diedzētas pupiņas
2 ēdamkarotes sojas mērce
1/2 gab. laima (sula)
1 tējkarote pūdercukurs
1/2 tējk. čili (žāvētas pārslas)
4 ēd.k.s koriandrs (svaigs)
4 zaļie loki
40 g zemesrieksti (grauzdētas)

19.07.2016

Avokado pesto (recepte)

Sastāvdaļas
1 liela buntīte svaiga bazilika
2 nogatavojušies avokado
1/2 tase valriekstu vai kaņepju sēklas
2 ēdamk citrona sulas
3 daiviņas ķiploku
1/2 tējk. sāls
1/2 tase extra-virgin olīveļļa
Melnie pipari pēc garšas



19.06.2016

Kartupeļu salāti ar asumiņu

600 g vārītu kartupeļu
1 puravs
1 saišķis redīsi
1 dzeltenā paprika
1 sarkanais čilli
1 saišķis svaigu maurloku

22.01.2016

Pildīti šampinjoni



12 lieli šampinjoni
1 sīpols
siers 150-180 gr
1 ēd.k. baltmaizes grauzdiņi, vai drumstalas
sāls
malti melnie pipari


08.11.2015

Foreles sālīšana

Galvu atdala slīpi (nevis taisni), to iegriežot no abām pusēm.

Izņem muguras asaku un sānu asakas, nogriež spuras. Rūpīgi nosusina ar sausu drāniņu vai salveti

22.10.2015

Burritos ar vistas malto gaļu

Skaits porcijas: 2-3

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Sastāvdaļas:

400g vistas maltā gaļa
½  sīpolus, sasmalcināt
1 ēdk. taco garšvielas
1 glāze ūdens
1 glāze taco mērci
1 maza kārbiņa kukurūza
1 sasmalcināta paprika
1 dl rīvēts siers
1 paka tortiljas
 

Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts