Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

17.09.2018

Marinēti gurķi

4 porcijas

Sastāvdaļas
1 gurķis
100 ml svaigi spiestas citrona sulas
100 ml baltvīna etiķa
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 sarkanais sīpols
5 g sakapātu pētersīļu
2 g sāls
1 g rupji maltu melno piparu

Pagatvošana

Gurķi nomizo, sagriež gareniski uz pusēm un nogriež sēklas. Sagriež 1 cm biezās šķēlītēs. Sīpolu nomizo, sagriež uz pusēm, sagriež šķēlītēs. Gurķi, sīpoli un pētersīļus liek bļodā, kurā iecerēts pasniegt gurķus. Citronu sulu, etiķi un sīrupu samaisa un pārlej pāri dārzeņiem. Ļauj, lai pastāv vismaz stundu pirms pasniegšanas. Labi sader ar grilētu gaļu, it īpaši, ja tā ir pagatavota ar asām garšvielām.

Šo recepti sastādīja 

  

Saistītie raksti

Biskvītu konfektes
Saldējuma recepte
Horeca.lv iesaka: brieža gaļas steiks (2 personām), recepte
Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu
Plūmju čatnijs


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts