Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Zilais sierāboliņš

Spice House vasaras jaunumu klāstā šogad ir arī Zilais sierāboliņš (Trigonellacaerulea), kas ir lieliska piedeva dažādiem sieriem, krēmsieriem un dažādiem siera ēdieniem. 

Šveicē tradicionāli ar zilo sierāboliņutiek gatavots siers, no kā tas ieguvis arī savu nosaukumuSchabziger siers. Taču zilais sierāboliņš plaši tiek izmantots arī maizes cepšanai, rudzu maizei, konditorejas izstrādājumiem, piešķirot tiem interesantu, vieglu pikantumu.

Zilais sierāboliņš labi papildina arī dažādus salātus, dipa mērces, sviestu, dārzeņu, kartupeļu un zivju ēdienus. Zilais sierāboliņš pēc garšas un aromāta ir līdzīgs grieķu sierāboliņam, taču ir salīdzinoši maigāks. 

Grieķu sierāboliņa sēklas ir populāra piedeva siera un maizes ražošanā. Grieķu sierāboliņa pikantās sēkliņas ar viegli riekstaino garšu labi iederas arī pastas ēdienos, ar biezpienu, pikantās zivju zupās, tās ir atrodamas dažādu garšvielu maisījumu sastāvā (piemēram,Gruzijā to pievienogaršvielu maisījumam Khmeli - suneli). Sēkliņas ar tām raksturīgo kļavas sīrupam līdzīgo aromātu tiek izmantotas arī konditorejas izstrādājumu un saldumu ražošanā.

Grieķu sierāboliņa sēklas var pievienot marinējumiem vai arī samalt un izmantot kā biezinātāju. Sēkliņas var arī izdiedzēt un lietot pārkaisot salātiņiem, sviestmaizītēm vai olu ēdieniem.


Piparini, kūpināta paprika

Garšvielas var iegādāties SpiceHouse 
Dzirnavu iela 113 A-104, Rīga, LV-1011, Latvija
29395015


Horeca.lv

  

Saistītie raksti

Mīdijas
Satīns viesnīcām un restorāniem
Par satīnu
Čatnijs – pikanta piedeva
Čatnijs


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts