Paprikas pārslas var samalt arī piparu dzirnaviņās tieši pirms to lietošanas. Pievienojot tikko maltas kūpinātās paprikas pārslas ēdienam, tās piešķir ēdienam neatkārtojamu aromātu un garšas niansi.
Kūpināti veselie pipariņi ir rūgtensaldā kūpinātā paprika (Agridulce) ar vidēju asuma pakāpi.
Veselos piparus var arī rehidrēt, izmērcējot ūdenī un tad pievienot dažādiem ēdieniem. Pipari kļūst vēl aromātiskāki, ar izteiktāku kūpinājuma aromātu.Visas dūmotās paprikas teicami papildinās arī dažādus veģetārus un vegānus ēdienus.
SpiceHouse kūpinātā paprika ir dabīgi kūpināta, tai netiek pievienoti nekādi mākslīgi ķīmiski kūpinājuma aromāti. Paprika nāk no La Veras reģiona Spānijā.
Vistas cepeša pagatavošanai pietiek vien ierīvēt gaļu ar kūpinātu papriku un izcept cepeškrāsnī. Visu trīs veidu kūpinātās paprikas izmanto arī Chorizo receptes pamatā. Paprika labi der gan visiem pārtikas produktiem (dārzeņiem, pākšaugiem, rīsiem, gaļai, zivīm), gan lieliski sader kopā arī ar visām garšvielām. Lieliski papildina kotlešu gaļas garšu, arī citus maltās gaļas ēdienus, izcila visās gulašzupās, gulašmērcēs.
Asā kūpinātā paprika ir ar izteiktu asumu pēcgaršā, taču asumā noteikti nesacenšas ar čili pipariem. Rūgtensaldā (Agridulce) kūpinātā paprika interesanti maina garšu, sākot ar vieglu rūgtumiņu iesākumā un ar nelielu, vieglu asumiņu pēcgaršā.