Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.02.2016

WACS kongress šogad notiks Grieķijā

Pasaule uz šķīvja (World On a Plate) – tāds ir šī gada Šefpavāru Apvienību Pasaules Asociācijas (WACS - The World Association of Chef’s Societies, saīsināti „World chefs”) kongresa moto, kas ļoti labi arī raksturo to, kas gaidāms Grieķijas pilsētā Salonikos no 24. līdz 27. septembrim, kad visas pasaules šefpavāri, gurmāni un HoReCa sfēras pārstāvji pulcēsies vienuviet, lai iepazītos, runātos, mācītu, mācītos, skatītos un, protams, izgaršotu visu, ko šis kongress un izstāde var piedāvāt.  

WACS organizētā starptautiskā gastronomijas izstāde un kongress norisinās katru otro gadu, kopumā iezīmējot 86 gadu ilgu vēsturi un jau 35 pasaules pilsētas ir bijušas par šī ievērības cienījamā pasākuma organizētājām, pēdējās trīs no tam: 2014. - Stavengera, Norvēģija; 2012. - Seula, Dienvidkoreja; 2010 - Santjago, Čīle. Nav brīnums, ka asociācijai ar tik stabilām un senām tradīcijām biedru kopskaits visā pasaulē šobrīd pārsniedz 10 miljinu robežu.

Pēc diviem gadiem WACS biedri un citi interesenti pulcēsies Kvala Lumpūrā (Malaizija), bet 2020. gada uzņēmējvalsts tiks izvēlēta  (balsošanas veidā) šajā kongresā. 

"World Chefs"  biennāle mēdz pulcēt no 500 līdz pat 2000 delegātu no visas pasaules. Tā ir unikāla iespēja ne tikai  prezentēt savas valsts kulināro mantojumu, kultūru, tradīcijas, bet arī savus kulinārijas profesionāļus, tādējādi piesaistot starptautiskās profesionāļu sabiedrības uzmanību. 

Vēl jo vairāk – kongress piedāvā lielisku izglītošanās programmu, konkursus, prodoktu izstādes un neskaitāmus pasākumus un aktivitātes, tostarp WACS reģionu delegātu sanāksmi un daudz ko citu. 

Galvenie kongresa viesi būs internacionālā molekulārās gastronomijas centra Agro Paris Tech direktors Herve This (Francija), kurš iepazīstinās ar pašiem jaunākajiem kulinārijas sasniegumiem; havajietis Alan Wong runās par globālo virtuvi, bet ASV pārstāvis Eric “The Trainer" pievērsīsies fitnesa saistībai ar veselīgu uzturu. Arī Ziemeļvalstu kulinārija  nestāv uz vietas, tāpēc jaunumus šajā jomā prezentēs zviedriete Titti Qvarnstrom. 

Ja plašā programma, internacionālā sabiedrība un augstākās klases profesionāļu klātbūtne vēl nav gana labi iemesli kongresa apmeklēšanai, tad vēl viens labs iemsls ir pati lokācija – Saloniki ir pasakaini skaista Grieķijas pilsēta, kas apbur ar savu vēsturisko skaistumu, draudzīgo klimatu un neaizmistamām ainavām. 



Visa informācija arī atrodama mājaslapā http://worldchefs2016.org/

PK

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts