Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

24.03.2019

Viesmīlības nozares jauno profesionāļu konkurss -Learn, Know, Do, Can, Show

Starptautiskais jauno profesionāļu konkurss Learn, Know, Do, Can, Show  norisināsies 27.03. PIKC VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Nīcgales iela 26, Rīga.

Jauno profesionāļu meistarības konkursi nu jau ir kļuvuši par ikgadēju tradīciju Tehnikuma dzīvē. Konkursa mērogi piea aug ar katru gadu, 2017.gadā sākums bija  starptautiskais ēdienu gatavošanas konkurss Cheese and more,  2018. gadā, konkurss aptvēra visas Tehnikumā pārstāvētās profesijas  Latvijas mērogā,  bet šogad tas ir izaudzis līdz starptautiskam konkursam sešās konkursa nominācijās un Latvijas mēroga konkurss 2 nominācijās, kā arī pirmo kursu izglītojamajiem būs iespēja mēroties spēkiem  divās nominācijās.

Vienā dienā tiks noskaidroti labākie un talantīgākie jaunie profesionāļi. 
Viena konkursa diena -  10 dažādas nominācijas.

Starptautiskais jauno profesionāļu konkurss Learn, Know, Do, Can, Show
- Viesmīlība un saimnieciskais dienests
- Ēdienu gatavošana
- Viesu apkalpošana
- Konditoreja
- Gaļas izstrādājumu gatavošana
- Stils un mode

Latvijas mēroga konkurss sekojošās nominācijās:
- Viesu uzņemšanas dienests
- Jaunais komercdarbinieks

Profesionālās meistarības konkursi Tehnikuma pirmo kursu audzēkņiem:
-  Ēdienu gatavošanā Kartupelis - mūsu otrā maize
-  Viesmīlībā   “Iepazīsti Viesmīlības un tūrisma uzņēmumus Latvijā”

Konkursa laikā jaunie talanti demonstrēs savas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas žūrijai, kurā piedalīsies nozares profesionāļi no visas Latvijas, atzīti amata meistari un sabiedrībā pazīstamas personas. 

Starptautiskajā konkursā tiks pārstāvētas visas Baltijas valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, kā arī Francija un Ukraina. Kopā vairāk kā 80 dalībnieki 10 nominācijās. Latvijas mēroga konkursā būs pārstāvētas gandrīz 10 profesionālās izglītības iestādes no visas Latvijas.

Konkursu atbalsta biedrība Siera klubs, nevalstiska organizācija, kas apvieno siera ražotājus, zemnieku saimniecības, pazīstamus šefpavārus un profesionālās izglītības iestādes. 

Konkursa sponsors ir arī Promo Cash&Carry,  veikals-bāze profesionāļiem, kur ir iespējams iegādāties svaigus produktus ērtos iepakojumus savam uzņēmumam.

Pasākuma atklāšana notiks 27.03.2019. pulksten  9:45, un konkursa apbalvošanas ceremonija pulksten 16:00. 

Konkursa organizators ir VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums , kurā mācās gandrīz 2000 audzēkņu.  Tehnikums piedāvā apgūt profesionālās vidējās un arodizglītības programmas, gan pamatskolas, gan vidusskolas absolventiem, ēdināšanas pakalpojumu, tūrisma un komerczinību, pārtikas ražošanas, interjera un dizaina, modes un stila, viesmīlības pakalpojumu nodaļās. Tehnikums realizē tālākizglītības un profesionālās pilnveides programmas, kā arī neformālās izglītības atzīšanu.

Kontakti papildinformācijai: 
Dana Baltuseviča, direktores vietniece praktisko mācību darbā, Konkursa organizatoriskie jautājumi:
Tālr. 20280563, dana.baltusevica@rtrit.lv








  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts