Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

09.05.2013

Viesistabas kursu kalendārs maijs- jūnijs

Vieta: Kazarmās, Torņa ielā 4, korpuss 2B, otrais stāvs, Rīga LV-1050

Kursu veids: Praktiskie pavārkursi un konditorejas kursi

12.maijs svētdiena plkst.13:00 Mūsdienīgi veģetārie ēdieni pavasarī. Gatis Grosbergs

Trīs gadus strādājot par Hotel Bergs restorāna virspavāru Gatis Grosbergs ir skolojies pie viena no Latvijas meistarīgākajiem šefpavāriem Kaspara Jansona. Savukārt Viesistabas Kazarmās kursu apmeklētāji pazīst Gati kā mūsu suši kursu pasniedzēju. Šajā reizē Gatis dalīsies interesantu pavasarīgu veģetāru ēdienu pagatavošanas noslēpumos.

Ēdienkarte:

Kazassiers ar balzametiķa aizdaru, erukas lapām, olīvu biezeni un ciabatas grauzdiņiem

Puravu- nātru krēmzupa ar graudu maizi un saulespuķu sēklām

Sviestā cepti sparģeļi ar sarkanajām lēcām un tomātu buljonu

Pērļu grūbas pagatavotas baltvīnā ar dažādiem sieriem, tomātiem un zaļumiem

Cream caramel ar konjakā briedinātām melnplūmēm

Kursa cena 25Ls



15. maijs trešdiena plkst. 18:00 Baltijas jūras zivis. Māris Astičs

Strādājot kā šefpavārs Royal Graden Hotel restorānā Gardēnija un Royal Square Hotel restorānā Desiderata, Māris ir veiksmīgi pierādījis ka ir viens no Latvijas interesantākajiem un meistarīgākajiem jaunajiem pavārmākslas talantiem. Šoreiz Māris rādīs un mācīt kā interesanti pagatavot Baltijas jūras zivis. Kā parasti mūsu kursos gatavosim uzkodu receptes, zupu un galveno ēdienu.

 Kursa cena 30Ls



19. maijs svētdiena plkst. 18:00 Spānijas garšas. Reinis Čerņajevs

Krājis meistarību Vīna studijā un restorānā Cotton Reinis šobrīd ir piepulcējies Viesistaba Vintage kolektīvam un ļoti labprāt dalās ar savu talantu un prasmēm arī ar mūsu pavārkursu apmeklētājiem kā arī veiksmīgi pasniedz savu pavārskolu iesācējiem „Kulinārijas ABC”. Pavāra gadu iesākumā Reinis gadu stažējās slavenos Spānijas restorānos. Šajā kursā viņš iepazīstinās ar autentiskām Spānijas vakariņu ēdienu receptēm.

 Kursa cena 30Ls

21.maijs otrdiena plkst. 18:00 Interesanti  veidi kā pagatavot jūras veltes. Māris Astičs

Jaunā un talantīgā šefpavāra Māra Astiča kurss, kurā smalkāk apgūsim jūras veltes un ko no tām pagatavot. Kā parasti programmā piecas dažādas un neparasti garšģas pagatavošanas receptes ar praktiskām nodarbībām, interesantu šefpavāra stāstījumu un degustēšanu.

 Kursa cena 30Ls

29. maijs trešdiena plkst. 18:00 Neparastie sušī veidi. Gatis Grosbergs

Šajā kursā šefs pievērsīsies sarežģītākiem un interesantākiem suši veidiem. Kurss būs lieliski piemērots tiem, kuri jau veiksmīgi gatavo suši sev mājās, bet vēlās apgūt interesantas jaunas suši receptes, lai atkal un atkal no jauna palutinātu sevi, ģimeni un draugus. Izmēģināsim arī saldos suši. 

Kursa cena 30Ls

2. jūnijs svētdiena plkst. 13:00 Dažādi biezpiena un siera deserti. Maija un Jānis Kairi

Izcilie konditorejas meistari arī šoreiz priecēs ar savu meistarību. Šoreiz izzināsim interesantas un jaunas receptes desertiem, kurus pagatavot no Latvijā ļoti tradicionāla, taču nemaz ne garlaicīga produkta – biezpiena. Iepazīsimies arī ar rceptēm izmantojot biezpiena brālēnus – svaigos sierus.

 Kursa cena 25Ls

8. jūnijs sestdiena plkst. 18:00 Jēra gaļas ēdieni pavasarī. Artūrs Freibergs

Šajā kursā iepazīstināsim ar šo jauno, ļoti interesanto un meistarīgo šefpavāru Artūru Freibergu, kurš savās darba gaitās ir darbojies gan restorānā Botanica, gan restorānos Garage un Eksports. Šajā kursā izzināsim un izgaršosim jaunas jēra pagatavošanas receptes. 

Kursa cena 30Ls

9. jūnijs svētdiena plkst. 13:00 Zemeņu deserti un kūkas. Maija un Jānis Kairi

Zemeņu laiks jau tepat pie durvīm un mūsu iemīļotie konditorejas meistari iepazīstinās ar dažādiem veidiem kā pagatavot neparasti garšīgus zemeņu desertus un kūkas.

 Kursa cena 25Ls

Kursu kopējā norises kārtība:

Visi pavārkursi un konditorejas kursi ir praktiskas 3 – 4 stundas garas nodarbības šefpavāra uzraudzībā pēc šefpavāra sastādītas un izvēlētas ēdienkartes, kura atbilst noteiktajai tēmai. Kurss sastāv no sekojošām galvenajām daļām:

    Šefpavāra stāstījums un prakstiskās demonstrācijas, kurās iespējams piedalīties arī kursu apmeklētājiem (pēc izvēles) apmēram 2h garumā. To laikā kursu vadītājs un viesi kopā gatavo ēdienus.

    Ēdienu degustācija pie Viesistabas galda. Vakariņu vai pusdienu laikā tiek piedāvāti arī vīnziņa izvēlēti, tēmai atbilstoši vīni degustācijas apjomā, lai labāk raksturotu ēdienus un sniegtu ieskatu vīnu izvēlē pie noteiktajiem ēdieniem.

    Kursu apmeklētājiem tiek piedāvāts izdales materiāls, kurā pierakstīt novēroto un piedzīvoto. Katram šefpavāram ir savs stils, radošums un rokraksts, tāpēc izdales materiāli tiek izgatavoti atbilstoši šefpavāra iedotajiem materiāliem un saskaņā ar maksimāli pieejamo informāciju un var atšķirties atkarībā no pasniedzēja.

    Viesistabā ir viss aprīkojums: tehnika, trauki, naži, priekšauti un viss cits katram kursam nepieciešamais, lai veiksmīgi izbaudītu pavārmākslu un gatavojamos ēdienus.

    Kursi var tikt pārcelti uz citu datumu, ja ir nepietiekošs kursu dalībnieku skaits. Maksimālais kursu dalībnieku skaits ir 20 (ar retiem izņēmumiem, par kuriem mēs informējam atsevišķi). Visiem dalībniekiem ir iespēja piedalīties gatavošanas procesā, taču tas nav obligāti.

Pieteikšanās kārtība:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: inese@macibucentrs.com; agate@macibucentrs.com





Kursu veids: Vīna degustācijas vakariņas

Kursu tēmas:

7. maijs otrdiena plkst. 18:00 Sparģeļi un baltvīns. Vīnzinis Gints Sniedze. Šefpavārs Reinis Čerņajevs.

Reiņa un Ginta tandēmā izzināsim un izbaudīsim baltvīna un sparģeļu saderību. Pavasaris ir slavens sparģeļu laiks un kas gan vēl labāks kā dažādi sparģeļu ēdieni lieliska baltvīna kompānijā. Jauks un patiesi pavasarīgs vakars lieliska ēdiena, vīnu un mūsu izcilo pasniedzēju kompānijā. 

Kursa cena 35Ls

22. maijs trešdiena  plkst. 18:00 Ciklā „Pasaules vīnu modes tendences.” Interesantie Sauvignon Blanc. Vīnzinis Gints Sniedze. Virspavārs Reinis Čerņajevs.

Sauvignon Blanc savu vispasaules popularitātes virsotni sasniedza tikai dažus gadus atpakaļ un kļuva par vienu no pasaules pieprasītākajiem un modernākajiem baltvīniem. Izbaudot dažādu pasaules vīndaru Sauvignon Blanc vīnus, pazinēji un mīļotāji konstatēja, ka šis ir viens no tiem vīniem, kuru dažādība ir gandrīz neizsmeļama. Šajā vakarā mēģināsim izzināt, izprast un izgaršot šo dažādību un izsmalcinātību arī mēs. Parūpēsimies arī par piemērotiem un atbilstošiem ēdieniem. 

Kursa cena 30Ls

11. jūnijs otrdiena plkst. 18:00 Ēdiena un vīna saderības pamati. Vīnzinis Lotārs Ārends. Šefpavārs Gatis Grosbergs.

Katrs no mums ir domājis par to kādu vīnu izvēlēties pie pusdienām, vakariņām un ballīšu noskaņām. Vai tiešām vīns var palīdzēt izgaršot ēdienu? Vai tiešām ēdiens var nomākt vīna garšu? Vai tiešām pareizi piemeklēts vīns var paildzināt garšas un paspilgtināt ēdienus. Kādu vīnu pirkt pie plānotajiem ēdieniem? Par to visu šajā reizē vīnziņa un pavāra tandēmā. Mēģināsim saprast un izzināt mākslu pareizi izvēlēties vīnu un salāgot to ar ēdieniem.

Lotārs Ārends ir viens no Latvijas pieredzējušākajiem vīnziņiem, kurš šobrīd savas mākslas liek lietā populārajā Laura Aleksejeva restorānā 36. Līnija. 

Kursa cena 30Ls

19. jūnijs trešdiena plkst. 18:00 Ciklā „Pasaules slavenās vīnogas”. Riesling. Vīnzinis Gints Sniedze. Šefpavārs Mareks Geruļskis.

Ja mēs teiktu, ka Riesling ir vispopulārākā vīnoga pasaulē, mēs nebūtu tālu no patiesības, un mēs pilnīgi noteikti varam teikt, ka vīns no Riesling vīnogām ir viens no populārākajiem Latvijā. Šajā reizē mūsu izcilais vīnzinis Gints Sniedze stāstīs, rādīs un ļaus izbaudīt tik dažādos vīnus, kuri gatavoti no šīm vīnogām. Kā parasti liksim klāt atbilstošus ēdienus un lielisku atmosfēru. 

Kursa cena 35Ls

Kursu kopējā norises kārtība:

Vīna degustācijas vakariņas ir specializētas vakariņas 3 – 4 stundu garumā, kurā vīnzinis izraugās tēmai atbilstošus 6 līdz 10 vīnu paraugus, lai interesantāk un pilnīgāk raksturotu tēmu. Pie šiem vīniem Viesistabas pavārs piemeklē un izstrādā atbilstošu ēdienkarti, kura labāk un pilnīgāk izceļ un raksturo vīnziņa izvēlētos paraugus.

    Vīnzinis visa vakara gaitā izklāsta tēmu un atbilstoši piedāvā degustēt vīnu paraugus.
    Vakariņas notiek pie Viesistabas galda Vīnziņa un apkalpojošā personāla vadībā.

    Kursu apmeklētājiem tiek piedāvāts izdales materiāls, kurā pierakstīt novēroto un piedzīvoto. Katram vīnzinim ir savs stils, radošums un rokraksts, tāpēc izdales materiāli tiek izgatavoti atbilstoši vīnziņa iedotajiem materiāliem un saskaņā ar maksimāli pieejamo informāciju un var atšķirties atkarībā no pasniedzēja.

    Viesistabā ir pieejams viss nepieciešamais aprīkojums, lai veiksmīgi izbaudītu vīnus un ēdienus.
    Kursi var tikt pārcelti uz citu datumu, ja ir nepietiekošs kursu dalībnieku skaits. Maksimālais kursu dalībnieku skaits ir 20 dalībnieki (ar retiem izņēmumiem, par kuriem mēs informējam atsevišķi).

Kursu veids: Viesistabas vīna skola

Viesistabas vīna skola paredzēta interesentiem, kuri tikai uzsāk savas gaitas sarežģītajā un aizraujošajā vīnu garšošanas un izzināšanas pasaulē. Vīnzine Irina Sjomočkina, kura piedalījusies dažādos gan Latvijas, gan Baltijas vīnziņu konkursos, veiksmīgi sastādījusi un attīstījusi dažādu restorānu vīna kartes un veltījusi gandrīz visu savu profesionālo dzīvi jaunu zināšanu ieguvei un tālākai attīstībai. Viesistabā 10 nodarbību ciklā Irina stāstīs, rādīs, skaidros, ļaus izbaudīt un degustēt.

Vīna skolas nodarbību tēmas:

13. maijs pirmdiena plkst. 18:00  Ievads. Kas ir vīns. Vīnu veidi. Degustēšanas pamati. Vīna glāžu izvēle.

20. maijs pirmdiena plkst. 18:00  Baltvīni, dzirkstošais vīns un šampanietis.Galvenās baltvīna vīnogas un to ātšķirības. Dzirkstošā vīna un šapmanieša izgatavošana.

27. maijs pirmdiena plkst. 18:00 Sarkanvīni. Galvenās sarkanvīna vīnogu šķirnes. Sarkanvīna un rozā vīna izgatavošanas pamatprincipi. Sarkanvīna ražošanas etapi.

3. jūnijs pirmdiena plkst. 18:00 Francijas vīni. Francijas vīnu klasifikācija. Kā lasīt Francijas vīnu etiķetes. Galvenie vīna ražošanas reģioni. Franču vīnu terminu skaidrojums.

10. jūnijs pirmdiena plkst. 18:00 Itālijas vīni. Itālijas vīnu ražošanas reģioni un klasiifikācija. Kā lasīt Itālijas vīnu etiķetes. Itāļu vīnu specifika un terminoloģija.

17.jūnijs pirmdiena plkst. 18:00 Spānijas vīni. Spānijas vīnu ražošanas reģioni un klasifikācija. Kā lasīt Spānijas vīnu etiķetes. Spāņu vīnu terminoloģija. Atšķirīgais un kopīgais.

1.jūlijs pirmdiena plkst. 18:00 Vācijas un Austrijas vīni. Unikālā Vācijas vīnu klasifikācijas sistēma. Kā saprast Vācijas vīnu etiķetes. Galvenās vīnogu šķirnes un specifiskās īpatnības.

8. jūlijs pirmdiena plkst. 18:00 ASV, Čīle un Argentīna. Jaunās pasaules vīna stili. Attīstības vēsture. Galvenās vīnogu šķirnes. Kā jaunā pasaule izmanīja vīna baudītāju gaumi un kādas ir galvenās jaunās un vecās pasaules atšķirības.

15. jūlijs pirmdiena plkst. 18:00 Dienvidāfrika, Austrālija un Jaunzēlande. Vīna ražošanas attīstība jaunajās valstīs. Galvenie vīna ražošanas reģioni un vīnogas. Pasaules jauno tendenču un modes noteicēji – ražotāji Jaunzēlandē, Austrālijā un Dienvidāfrikā. Kāpēc tā notika?

22. jūlijs pirmdiena plkst. 18:00 Noslēgums un tests. Sertifikāta izsniegšana

    Nodarbību ilgums 3 stundas. Katrā nodarbībā vīnzines stāstījums, prezentācija, izdales materiāls, piecu, tēmai atbilstošu, vīna veidu degustācija un vīnam speciāli piemērots ēdiens.
    Interesenti var pieteikties gan uz vienu nodarbību, gan visu skolu. Sertifikāts tiek izsniegts tikai visu nodarbību apmeklētājiem, kuri ir nokārtojuši pārbaudes testu.

Vienas nodarbības cena 25Ls

Visas Viesistabas skolas cena: 209Ls

Pieteikšanās kārtība:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: inese@macibucentrs.com; agate@macibucentrs.com



Vieta: Viesistaba Vintage, Blaumaņa iela 10, Rīga, LV-1011
















Kursu veids: Reiņa Čerņajeva pavārskola „ Viesistabas Kulinārijas ABC”

Reiņa pavārskola paredzēta  jauniešiem un citiem interesentiem, kuri vēlās apgūt pašus pamatus ēdienu gatavošanā. Skolas 8 nodarbībās Reinis vedīs savus audzēkņus cauri tādām zināšanām kā: pareizi nopirkt, uzglabāt un gatavot dažādus produktus. Kādi pamata produktu veidi pieejami  vaikalos un tirgū un kā tos pareizāk pagatavot. Kas ir nepieciešams pamata virtuves iekārtojumā iekārtojot savu virtuvi.

Visi ēdieni  un receptes ir piemērotas cilvēkiem, kuri nav profesionāļi un tikai sper savus pirmos soļus aizraujošajā virtuves pasaulē.

Nodarbību tēmas:

25. maijs sestdiena plkst. 13:00 Ievads. Virtuves iekārtošana. Graudaugi un to pagatavošana

26. maijs svētdiena plkst. 13:00 Zupas un to pamata veidi

8. jūnijs sestdiena plkst. 13:00 Viss par zivīm

9. jūnijs svētdiena plkst. 13:00 Gaļa. Apstrāde, glabāšana un filēšana

15. jūnijs sestdiena plkst 13:00 Mērces un dresingi

16. jūnijs svētdiena plkst. 13:00 Dārzeņi un citas ēdienu piedevas

29. jūnijs sestdiena plkst. 13:00 Dažādi pastas veidi un to gatavošanas pamati

30. jūnijs svētdiena plkst. 13:00 Deserti. Noslēgums un sertifikātu izsniegšana

Kursu kopējā norises kārtība:

Visi pavārkursi un konditorejas kursi ir praktiskas 3 – 4 stundas garas nodarbības šefpavāra uzraudzībā pēc šefpavāra sastādītas un izvēlētas ēdienkartes, kura atbilst noteiktajai tēmai. Kurss sastāv no sekojošām galvenajām daļām:

    Šefpavāra stāstījums un prakstiskās demonstrācijas, kurās iespējams piedalīties arī kursu apmeklētājiem (pēc izvēles) apmēram 2h garumā. To laikā kursu vadītājs un viesi kopā gatavo ēdienus.
    Ēdienu degustācija pie Viesistabas galda.
    Kursu apmeklētājiem tiek piedāvāts izdales materiāls, kurā pierakstīt novēroto un piedzīvoto.
    Viesistabā ir viss aprīkojums: tehnika, trauki, naži, priekšauti un viss cits katram kursam nepieciešamais, lai veiksmīgi izbaudītu pavārmākslu un gatavojamos ēdienus.
    Kursi var tikt pārcelti uz citu datumu, ja ir nepietiekošs kursu dalībnieku skaits. Maksimālais kursu dalībnieku skaits ir 15. Visiem dalībniekiem ir iespēja piedalīties gatavošanas procesā, taču tas nav obligāti.

Pieteikšanās kārtība:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: inese@macibucentrs.com; agate@macibucentrs.com


Vieta: Viesistaba Vintage Mouton Cadet Grila terase

Vieds: Praktiskās Grilēšanas kursi

2. jūnijs svētdiena plkst. 18:00 Klasiskie Grilēšanas pamati. Mareks Geruļskis

Kā sagatavot dārzeņus, zivis un gaļu grilēšanai. Kā pareizi izvēlēties gaļu un zivis. Kādas ir klasiskās marinādes un mērces dažādās pasaules valstīm. 

Kursa cena 30Ls

11. jūnijs otrdiena plkst. 18:00 Mūsdienīga grilēšanas ballīte eksotiskās noskaņās.

Grilētas jūras veltes dažādās eksotiskās marinādēs, interesantas un atsvaidzinošas grilēšanas ballīšu piedevas un daudz citu pārsteigumu. Reinis Čerņajevs. Kursa cena 35Ls

    Grilēšanas kurss notiek Viesistabas Vintage grila terasē Blaumaņa ielā 10. Sliktos laika apstākļos kurss daļēji notiks iekštelpās.
    Šefpavāra stāstījums un prakstiskās demonstrācijas, kurās iespējams piedalīties arī kursu apmeklētājiem (pēc izvēles) apmēram 2h garumā. To laikā kursu vadītājs un viesi kopā gatavo ēdienus.

    Ēdienu degustācija pie Viesistabas galda. Vakariņu vai pusdienu laikā tiek piedāvāti arī vīnziņa izvēlēti, tēmai atbilstoši vīni degustācijas apjomā, lai labāk raksturotu ēdienus un sniegtu ieskatu vīnu izvēlē pie noteiktajiem ēdieniem.

    Kursu apmeklētājiem tiek piedāvāts izdales materiāls, kurā pierakstīt novēroto un piedzīvoto. Katram šefpavāram ir savs stils, radošums un rokraksts, tāpēc izdales materiāli tiek izgatavoti atbilstoši šefpavāra iedotajiem materiāliem un saskaņā ar maksimāli pieejamo informāciju un var atšķirties atkarībā no pasniedzēja.
    Viesistabā ir viss aprīkojums: tehnika, trauki, naži, priekšauti un viss cits katram kursam nepieciešamais, lai veiksmīgi izbaudītu pavārmākslu un gatavojamos ēdienus.

    Kursi var tikt pārcelti uz citu datumu, ja ir nepietiekošs kursu dalībnieku skaits. Maksimālais kursu dalībnieku skaits ir 20 (ar retiem izņēmumiem, par kuriem mēs informējam atsevišķi). Visiem dalībniekiem ir iespēja piedalīties gatavošanas procesā, taču tas nav obligāti.

Pieteikšanās kārtība:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: inese@macibucentrs.com; agate@macibucentrs.com






Kursu veids: Vīna degustācijas vakariņas

Kursu tēmas:

2. maijs Sauvignon Blanc vīnu dažādība. Vīnzinis: Irina Sjomočkina. Kurss krievu valodā.

Sauvignon Blanc ir svaigs un dzīvespriecīgs vīns, kurš lieliski sader kopā ar viegliem ēdieniem, salātiem un zaļumiem. Vīnziņu skatījumā tas ir ļoti pavasarīgs vīns tieši pateicoties savam atsvaidzinošajam raksturam. Vīns veiksmīgi pamodinās mūs no ilgstošajiem sniegiem un aukstuma. Šīs vīnogas dzimšanas vieta ir Francija, kur tiek ražoti tādi izcili Sauvignon Blanc kā Puilly-Fumé un Sencerre, kuri ir visu vieglo, zāļaino, smalko un svaigo vīnu etalons.

 Šiem vīniem piemīt patiesi izcils skābuma balanss un fantastisks zāles aromāts.. Taču jauno Jaunzēlandes vīna darītāju panākumi ir likuši pasaulei paskatīties uz Sauvignon Blanc no pavisam citas puses. Un šodien visai pasaulei ir jārēķinās ar to jauno Sauvignon Blan stilu, kuru mēs saucam par „made in New Zealand” Parudzīsimies arī ko Sauvignon Blanc ražošanā ir sasnieguši Kaliformijas, Itālijas un Slovēnijas vīna darītāji.

Degustēsim:

    Pascal Jolivet Sancerre Blanc AOC 2011 Francija
    Jean Claude Dagueneau Pouilly-Fumé AOC 2009 Francija
    Vernus Sauvignon Blanc Štajerska Slovenija 2010 Slovēnija
    Livon Valbuin Sauvignon Blanc 2010 Itālija
    Framingham Sauvignon Blanс 2009 Jaunzēlande
    Robert Mondavi Napa Valley Fume Blanc 2005 ASV, Kalfornija

Kursa cena 25Ls

7. maijs. Natkārtojamā Itālija. Izcilie Tormaresca Puglia vīni. Viesistabā viesojas slavenās Antinori ģimenes vīna radītāji. Šefpavārs Mareks Geruļskis.

Puglia vīna reģions apvieno sevī sensenas vīna tradīcijas un jauno skolu vīna ražošanā, jo mūsdienu vīna baudītāju gaume ir ienesusi inovācijas arī vissenākajās tradīcijās. Jaunas vīna gatavošanas tehnikas un Itālijai netradicinālu vīnogu – Chardonnay, Cabernet izmantošana augstas kvalitātes vīna ražošanā ir arī Tormaresca vīna darītavas unikalitates pamatā. Antinori ģimene dibināja Tormaresca 1998. gadā, sāka investēt Puglia vīna tradīcijās un jaunajās vēsmas, uzskatot, ka šis ir daudzsološākais vīna reģions Itālijā. 

Lai sniegtu ieskatu šajos ļoti interesantajos vīnos, Viesistabā viesojas vīnziņi no Tormaresca ar saviem izcilajiem paraugiem, lai ar tiem iepazīstinātu Latvijas vīna mīļotājus un pazinējus. Par vakariņām rūpēsies itāļu virtuves virtuozs Mareks Geruļskis. Vīna vakariņu cena 30Ls

23. maijs Vācu vīni no Trocken līdz Eiswein. Vīnzinis: Irina Sjomočkina. Kurss krievu valodā.

Vācijas vīna darīšanas tradīcijas sniedzas līdz pat Romas impērijas laikiem un ņemot vērā savu ziemeļu atrašanās vietu, Vacījas vīns atšķiras no visur citur pasaulē sastopamajiem un ražotajiem vīniem, nereti sasniedzot izcilu kvalitāti. Vispopulārākais un pazīstamākais ir vīns, kurš ražots no Riesling vīnogām. Parasti Vācijas vīns ir viegls ar zemu alkoholu un netiek izturēts jaunā ozolkokā. Klimats un atrašanās vieta nosaka daudzas ļoti interesantas un unikālas Vācijas vīnu īpašības. Par to arī šajās vīna degustācijas vakariņās. Vīna vakariņu cena 25Ls

13. jūnijs Elegantā Burgundija. Vīnzinis: Irina Sjomočkina. Kurss krievu valodā.

Burgundija ir vieta, kur nopērkami pasaules dārgākie vīni. Burgundijā arī ir vislielākais skaits AOC  salīdzinot ar visiem citiem Francijas reģioniem. Elegance parasti ir tas vārds, kurš raksturo Burgundijas smalkos un niansētos vīnus, kuri pārsvarā tiek ražoti no Pinot Noir vīnogām. Ģeogrāfiski arī slavenie Chablis un Beaujolais reģioni atrodas Burgundijā. Šajā reizē vīna mīļotājiem tiek piedāvāts ieskats šajos elegantajos vīnos. 

Vīna vakariņu cena 30Ls

Kursu kopējā norises kārtība:

Vīna degustācijas vakariņas ir specializētas vakariņas 3 – 4 stundu garumā, kurā vīnzinis izraugās tēmai atbilstošus 6 līdz 10 vīnu paraugus, lai interesantāk un pilnīgāk raksturotu tēmu. Pie šiem vīniem Viesistabas pavārs piemeklē un izstrādā atbilstošu ēdienkarti, kura labāk un pilnīgāk izceļ un raksturo vīnziņa izvēlētos paraugus.

    Vīnzinis visa vakara gaitā izklāsta tēmu un atbilstoši piedāvā degustēt vīnu paraugus.
    Vakariņas notiek pie Viesistabas galda Vīnziņa un apkalpojošā personāla vadībā.

    Kursu apmeklētājiem tiek piedāvāts izdales materiāls, kurā pierakstīt novēroto un piedzīvoto. Katram vīnzinim ir savs stils, radošums un rokraksts, tāpēc izdales materiāli tiek izgatavoti atbilstoši vīnziņa iedotajiem materiāliem un saskaņā ar maksimāli pieejamo informāciju un var atšķirties atkarībā no pasniedzēja.

    Viesistabā ir pieejams viss nepieciešamais aprīkojums, lai veiksmīgi izbaudītu vīnus un ēdienus.

    Kursi var tikt pārcelti uz citu datumu, ja ir nepietiekošs kursu dalībnieku skaits. Maksimālais kursu dalībnieku skaits ir 20 dalībnieki (ar retiem izņēmumiem, par kuriem mēs informējam atsevišķi).

Pieteikšanās kārtība:

Pieteikšanās:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: inese@macibucentrs.com; agate@macibucentrs.com















  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts