Uzsāk kartupeļu stādīšanu “Ādažu čipsu” ražošanai
AS “Latfood” agroserviss sadarbībā ar zemnieku saimniecībām sākuši stādīt kartupeļus, no kuru ražas rudenī tiks izgatavoti “Ādažu čipsi”. Galvenās čipsu izejvielas - kartupeļu - stādīšana šogad Latvijā norisinās par apmēram divām nedēļām vēlāk nekā pērn. Lai arī lielākajā valsts daļā lauku darbi jau notiek, tomēr tradicionāli atsevišķās vietās Vidzemes ziemeļos kartupeļu stādīšana sākas vēlāk, tikai šonedēļ.
“Šogad intensīvākie kartupeļu stādīšanas darbi norisināsies tieši maija vidū, kad lauki būs nožuvuši. Līdzīga situācija bija vērojama arī pirms trīs gadiem, līdz ar to vēlāks sezonas sākums nav nekas neparasts,” norāda AS “Latfood” agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš.
Ilgvars Krūmiņš akcentē, ka šobrīd izdarīt jebkādas prognozes par kartupeļu ražas kvalitāti un apjomu vēlā pavasara dēļ ir pāragri: “Spriest par iespējamo ražu varēs tikai tad, kad kartupeļi būs sadīguši, kā arī zinot laika prognozi vasarai. Vienīgais, kas ir pavisam skaidrs – agros kartupeļus šogad sāksim novākt vēlāk”.
Vairāku gadu garumā sadarbojoties ar zemnieku saimniecībām visā Latvijā, AS “Latfood” eksperti pārliecinājušies, ka kartupeļu stādīšanas sezonas sākums dažādos reģionos var atšķirties pat par divām nedēļām. Kopumā šogad uzņēmums stādīšanas darbus veiks, sadarbojoties ar vismaz 17 Latvijas zemnieku saimniecībām visā Latvijā, lielākās no tām Dobelē, Līgatnē, Ozolniekos, Limbažos un Pierīgā.
“Latfood” agroserviss nodrošina Latvijas lielāko kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotāju “Latfood” ar īpaši audzētiem un selekcionētiem kartupeļiem. “Latfood” produkcijas ražošanai pamatā izmanto Latvijā audzētos kartupeļus. Ja laika apstākļu dēļ vietējā kartupeļu raža būs novēlota, uzņēmums var lemt par kartupeļu iepirkumu arī no citām Baltijas valstīm.
Krista Roziņa