Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.05.2013

Trīs „Spilvas” ražotie produkti saņem apbalvojumu „Gada prece”

Latvijas Tirgotāju asociācijas apbalvojumu „Gada prece 2012” saņēmuši trīs augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma „Spilvas” ražotie produkti – „Tomātu mērce”, „Rosola majonēze” un „Aveņu ievārījums”. Visi nosauktie produkti bija starp pircēju iecienītākajiem pirkumiem 2012. gadā.

„Klasisko „Tomātu mērci” ražojam jau 20 gadus – kopš 1993. gada, un tā ir kļuvusi par vienu no uzņēmuma atpazīstamības un kvalitātes zīmēm visus šos gadus. Šo produktu ir iecienījuši ne tikai pircēji Latvijā, bet arī Igaunijā, Īrijā, Krievijā, Kirgizstānā, Lielbritānijā, Lietuvā un Ukrainā,” skaidro „Spilvas” mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne. 2013. gada februārī un martā „Spilvas” produktu tirgus daļa tomātu mērču segmentā Latvijā veidoja 62,35%, salīdzinājumā ar to pašu posmu pirms gada sasniedzot 0,75 procentpunktu pieaugumu.

Savukārt „Rosola majonēzi” uzņēmums ražo kopš 2002. gada. „Pirms 11 gadiem „Spilvas” ražotā „Rosola majonēze” tika godalgota par pasaules rekorda sasniegšanu. Savā 10 gadu jubilejā 2002. gada 1. septembrī „Spilva” pagatavoja pasaulē lielāko rosolu, kas tika reģistrēts Ginesa rekordu grāmatā.

 Pasaules lielākā rosola pagatavošanā tika izmantota tieši „Rosola majonēze”; rosols svēra 3277 kilogramus un tika apēsts zibenīgi,” informē „Spilvas” mārketinga direktore. Kopumā Latvijas majonēzes tirgū „Spilvas” ražojumi ieņem 20,48% daļu. Pieaugums 2013. gada februārī – martā, salīdzinot ar 2012. gada to pašu posmu, veidoja 4,4 procentpunktu pieaugumu. 

„Spilvas” ražotais „Aveņu ievārījums” veikalu plauktos ir pieejams kopš 1995. gada. Šis produkts tiek eksportēts arī uz Igauniju, Īriju, Kirgizstānu, Krieviju, Lielbritāniju, Lietuvu un Ungāriju.

Latvijas Tirgotāju asociācija nominē „Gada preces” laureātus kopš 2003. gada. Šīs nominācijas mērķis – apzināt un popularizēt pircēju visiecienītākās un mazumtirdzniecībā visvairāk pirktās preces, kā arī nosaukt labāko preču piegādātāju.

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums „Spilva” ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas.


Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts