Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.08.2013

Trikātas Sniega bumbas iegūst prestižo zelta godalgu starptautiskā sieru konkursā

Augusta sākumā SIA Latvijas Piens ražotās Trikātas Sniega bumbas ieguva prestižo pirmo vietu un zelta medaļu svaigo sieru kategorijā starptautiskajās sieru sacensībās International Cheese Awards 2013 Nentvičā Lielbritānijā. Konkursā bija pieteikti vairāk nekā 4200 sieri no 27 valstīm, labākos sierus noteica žūrija 190 tiesnešu sastāvā. 

„Uzvara prestižajā konkursā apliecina Trikātas Sniega bumbu neatkārtojamo recepti un savdabīgo garšas buķeti. Mums ir prieks un lepnums par augsto novērtējumu,” saka SIA Latvijas Piens valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis, papildinot, ka „šajā konkursā ar savu produkciju piedalījāmies pirmo reizi, taču noteikti ne pēdējo. Starptautiskā atzinība ir būtiska un sekmēs eksporta tirgus paplašināšanos, kā arī jaunu sadarbības partneru piesaistīšanu konkrētā produkta eksportā.”

Prestižajā konkursā uzņēmuma SIA Latvijas Piens produktu pieteica tā izplatītājs Futura Foods, kas pārstāv un izplata Trikātas Sniega bumbas Lielbritānijā. Patlaban Sniega bumbas tiek eksportētas uz četrām valstīm  - Lielbritāniju, Ukrainu, Vāciju un Slovākiju. 

International Cheese Awards 2013 konkursā uzvarēja viens no Trikāta Sniega bumbu veidiem - siers ar tomātiem un baziliku. Patlaban veikalos pieejamas SIA Latvijas Piens ražotās Sniega bumbas ar ķiplokiem, Sniega bumbas ar papriku un Sniega bumbas ar tomātiem un baziliku. Produkts piemērots gan uzkodām, gan svaigajiem salātiem. Trikātas Sniega bumbas tiek ražotas jau 10 gadus.

Par konkursu
International Cheese Awards konkurss norisinās Lielbritānijā kopš 1897. gada (šogad notika jau 116. reizi). Pasaulē tas ir lielākais siera konkurss, kas pulcē siera ražotājus un izplatītājus. 2013. gadā vērtēšana notika 283 kategorijās, kurās bija pieteikti 4286 dažādi sieri. Labākos sierus noteica žūrija 190 tiesnešu sastāvā.





Ramona Kalniņa



  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts