Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

15.08.2011

Tendence: Šovasar iedzīvotāji vēl aktīvāk gatavo saldētas pārtikas krājumus ziemai

Informāciju sagatavoja Līva Jēgere, "Electrolux Latvia" komunikācijas konsultante.

Latvijas iedzīvotāji šovasar arvien vairāk saldē pārtikas produktus - dārzeņus, augļus un ogas, novērojuši Electrolux Latvia eksperti. Pēdējo trīs gadu laikā pieprasījums pēc horizontālajām saldētavām jeb saldējamām lādēm palielinājies gandrīz piecas reizes, ko Electrolux Latvia skaidro gan ar ekonomisko krīzi, kas cilvēkus piespiedusi vairāk plānot, gan ar veselīga uztura pieaugošo popularitāti sabiedrībā.

"Līdz ar ekonomisko krīzi sākās saldētavu iegādes bums Latvijā. Cilvēki saldētavas joprojām ļoti aktīvi pērk, jo ir sapratuši, ka var saglabāt un ziemā baudīt arī vietējās dabas veltes, kurās ir vairāk vitamīnu nekā ziemā pieejamajos ārvalstu augļos un dārzeņos," skaidro Electrolux Latvia eksperts Edgars Grieznis.

Tradicionāli pieprasījums pēc saldējamām lādēm īpaši pieaug pavasara beigās un vasarā. Sākoties ekonomiskai krīzei, iedzīvotāji sāka pastiprināti interesēties par produktu saldēšanu - pieprasījums 2009. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājās par 70%, liecina Electrolux Latvia dati.

Produktu saldēšana ir labs risinājums pārtikas uzglabāšanai ar vitamīnu un bioloģiski aktīvu vielu minimālo zudumu. Saldējamajā lādē pašu audzētos dārzeņus un salasītās ogas vai sēnes var uzglabāt līdz pat 12 mēnešiem.

Pārtikas produktu saldēšanai izmanto divu veidu saldējamās kastes - horizontālās un vertikālās. Horizontālās lādes ir piemērotas viena tipa produktu uzglabāšanai lielā daudzumā, savukārt vertikālās lādes ir aprīkotas ar vairākām atvilktnēm, kas ļauj iesaldēt vienā vietā gan dārzeņus un gaļu, gan ogas un zivi.

Turklāt ierīces var atšķirties pēc lieluma, kā arī papildus funkcijām. Piemēram, Electrolux saldējamās lādes ir aprīkotas ar ātrās sasaldēšanas funkciju, kas ļauj sasaldēt produktus, maksimāli saglabājot to uztura vērtību. Savukārt Frost Free sistēma novērš apsarmojuma un ledus veidošanos saldētavas iekšpusē, kas palīdz izvairīties no apnicīgas saldētavas atkausēšanas. Electrolux padomājis arī par vides aizsardzību, piemērojot šīs ierīces augstākajiem elektroenerģijas un ūdens patēriņa ietaupīšanas standartiem.

avots: nozare.lv

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts