Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

30.07.2013

„Spilvā” jau iepirktas 257,2 tonnas dārzeņu jeb 44,4% no plānotā apjoma

Šī gada dārzeņu iepirkuma sezonas gaitā „Spilvā” jau iepirktas 15 tonnas kabaču (jeb 42% no plānotā apjoma), 44 tonnas skābeņu (35%), 1,7 tonnas diļļu (70%), 89,9 tonnas gurķu (64%) un citu dārzeņu. 

Kopumā „Spilvas” ražotnei Babītes novadā piegādāti 44,4% no plānotā 579,9 tonnu šīs sezonas dārzeņu iepirkuma.



„Kopumā 2013. gada sezonas dārzeņu iepirkuma gaita ir apmierinoša, taču virknē dārzeņu kategoriju piegādes aizkavējas par 2 - 3 nedēļām, kas lielā daļā gadījumu tiek skaidrots ar šīs vasaras sausumu kā Latvijā, tā citviet Eiropā. 


Piemēram, nedaudz lēnāka ir skābeņu pārstrāde, jo piegādes nāk no Vidzemes, kur pēc Jāņiem nav ilgstoši lijis. 

Tāpat Latvijas dārzeņu audzētāji ir spiesti par pāris nedēļām kavēt burkānu piegādi. Līdzīgas problēmas ir, piemēram, saldo piparu un baklažānu piegādātājiem Polijā un Nīderlandē,” skaidro „Spilvas” mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

Šovasar novērojamas būtiskas dārzeņu iepirkuma cenu korekcijas. „Visu kabaču apjomu iepirkām no Latvijas dārzeņu audzētājiem, taču daļu kabaču nācās iepirkt par 15% augstāku cenu nekā bijām pirms tam vienojušies. Bet, piemēram, iepirkumu sezonas sākumā Latvijas piegādātāji prasīja 5 reizes augstāku cenu par dillēm un 2 reizes – par pētersīļiem, ko arī nācās maksāt, jo bez šiem dārzeņiem konkrētos produktos nevar iztikt un ražošanu nevarēja atlikt,” tā „Spilvas” mārketinga direktore.

Vasaras gaitā „Spilva” ir atkārtoti palielinājusi dārzeņu iepirkuma plānus, jo ražošanā tiek ieviesti jauni produkti; šosezon paredzēts iepirkt 579,9 tonnu dārzeņu. 

Kopumā 2013. gada sezonā ir plānots iepirkt 140,2 tonnas gurķu, 124,7 tonnas skābeņu, 33,9 tonnas saldo piparu, 35,9 tonnas kabaču, 23,9 tonnas baklažānu, 7,3 tonnas ķirbju, 2,4 tonnas diļļu, 1,7 tonnas selerijas sakņu, 11,3 tonnas sīpolu, 150 tonnas mārrutku sakņu, 10 tonnas pelēko zirņu u.c.

Dārzeņu piegādes lielākajā daļā dārzeņu grupu paredzētas no Latvijas piegādātājiem.

Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts