Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

17.05.2012

„Spilva” aicina pieteikties Latvijas gurķu audzētājus. Nepieciešamas vēl 47 tonnas

Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums „Spilva” aicina pieteikties Latvijā audzētu gurķu piegādātājus, lai vienotos par „Spilvas” ražotnei vēl pietrūkstošo 47 tonnu gurķu piegādi. Gurķu iepirkumi plānoti jūlijā un augustā, un iepirktie 2012. gada sezonas Latvijas gurķi paredzēti produkta „Latvijas lauku gurķi”, kā arī salātu ražošanai.

Šobrīd „Spilva” ar Latvijas gurķu piegādātājiem ir vienojusies par 16 tonnu gurķu piegādi, kas tiks veikta vasaras mēnešos. „Taču „Spilvas” ražotnei šosezon būs nepieciešamas kopumā 63 tonnas gurķu, un visu šo apjomu mums nepieciešams iepirkt Latvijā. Uzņēmuma „Spilva” ražošanas plānošanai ir nepieciešami jau savlaicīgi skaidri piegāžu apjomi un tos apstiprinoši piegādes līgumi, bet pagaidām kavēšanos ar līgumu savlaicīgu slēgšanu rada apstāklis, ka piegādātājiem šobrīd ir grūti prognozēt un nosaukt gurķu cenu, kāda tā varētu būt sezonas laikā. Tomēr ceram, ka Latvijas gurķu audzētāji pieteiksies laicīgi un spēs nodrošināt nepieciešamo apjomu,” informē „Spilvas” iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.

Prasības „Spilvā” piegādāto Latvijas lauku gurķu kvalitātei ir standarta – tiem jābūt veseliem, nesavītušiem, tīriem (bez zemes), bet nemazgātiem, pumpaino šķirņu gurķiem. Protams, bez kaitēkļu bojājumiem un puves. „Ir nepieciešams ievērot proporcijas: 6-9 cm gariem gurķiem diametram ir jābūt 2,3-3 cm; 9-12 cm gariem gurķiem nepieciešams diametrs 2,5-3,5 cm; 12-14 cm gariem vajadzīgs diametrs 3,5-4,2 cm,” gurķu iepirkuma specifiku izklāsta Anda Stepanoviča. Izmēra standarti ir paredzēti arī mazāka izmēra burciņu vienmērīgai pildīšanai. Kopumā 6-9 cm garuma gurķi „Spilvai” ir nepieciešami 24 tonnu apjomā, 9-12 cm gurķi – 14 tonnas, bet līdz 14 cm garie – 25 tonnu apjomā.

„Viena gurķu pieveduma apjoms nav stingri noteikts, taču, lai darbs norisinātos produktīvāk, gurķu piegādes apjomam jābūt ne mazākam par 200 kg vienā reizē,” precizē „Spilvas” iepirkumu nodaļas vadītāja. Savukārt vienai piegādei nevajadzētu būt lielākai par 4,5 – 5 tonnām, jo „Spilvas” ražošanas līnijas kapacitāte, kas paredzēta „Latvijas lauku gurķu” pagatavošanai, dienas laikā aptver tieši 4,5 – 5 tonnu apjomu. Lai saglabātu produkta garšas un kvalitātes īpašības, ilgstoša svaigu gurķu uzglabāšana nav pieļaujama.

Jaunās sezonas dārzeņu iepirkuma sezona „Spilvā” jau ir sākusies ar skābeņu iepirkumu, kas šogad plānots 118 tonnu apjomā. Tāpat „Spilva” šosezon no Latvijas audzētājiem plāno iepirkt 31,7 tonnas kabaču, 7,6 tonnas svaigu tīrītu sīpolu, 2,5 tonnas svaigu tīrītu burkānu, 1,2 tonnas selerijas sakņu, 1 tonnu diļļu, 15 tonnas pelēko zirņu u.c. dārzeņus. Savukārt ogu, ķiršu un rabarberu, kā arī mārrutku iepirkumu apjomi tiks noskaidroti sezonas gaitā.

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums „Spilva” ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst desmit ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; tējas; garšvielas.

Papildu informācija:

Andris Zeļenkovs, „Spilvas” sabiedrisko attiecību konsultants
Mob. tālr.: +371 26447135
E-pasts: andris.zelenkovs@inbox.lv
Skype: andris.zelenkovs

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts