Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.08.2014

SIA Latvijas piens turpmāk vadīs Anita Skudra


Šodien, 20. augustā, Latvijas zemnieku kooperatīviem – Trikāta KS, Dzēse un Latraps – piederošā uzņēmuma SIA Latvijas piens valdes priekšsēdētājas pienākumus sāk pildīt Anita Skudra, līdzšinējā NP Foods komercdirektore Baltijas valstīs. 

„Latvijas piens patlaban piedzīvo iekšējas pārmaiņas, kas sakritušas ar īpašu situāciju tirgū –Krievijas embargo Eiropas Savienības pārtikas produktiem, kas jo sevišķi skar piena nozari. Neapšaubāmi, tas ir izaicinājums pārņemt uzņēmuma vadību šajā situācijā,” saka A.Skudra, papildinot: „Tomēr Latvijas piens ir spēcīgs zīmols. Pirmkārt, tā pamats ir stiprs – tie ir Latvijas zemnieki, otrkārt, tas ražo 100% vietējos produktus, sākot ar izejvielām līdz pat gatavai produkcijai. Tas mani uzrunāja. Ticu, ka ar savu pieredzi un zināšanām biznesa procesu organizēšanā spēšu palīdzēt sakārtot un attīstīt uzņēmumu.”

A.Skudra absolvējusi Pārtikas tehnoloģijas fakultāti Latvijas Lauksaimniecības universitātē (1995.–2001. gads), kā arī ieguvusi maģistra grādu Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (2002.–2004. gads). Līdz šim jaunā SIA Latvijas piens vadītāja bijusi NP Foods komercdirektore Baltijas valstīs, savukārt, pirms tam strādājusi Stat-oil Fuel & Retail Latvia par mazumtirdzniecības reģionu vadītāju.

Jāatgādina, ka vasaras sākumā uzņēmums pārtrauca darba attiecības ar iepriekšējo vadītāju Raimondu Freimani. SIA Latvijas piens 2013. gada apgrozījums bija 37 miljoni eiro, peļņa pirms nodokļu nomaksas – 1,6 miljoni eiro, savukārt neto peļņa – 455,8 tūkstoši eiro. Uzņēmums ražo gan sieru, gan industriālos produktus – vājpiena koncentrātu un krējumu, kas galvenokārt ir paredzēti eksporta tirgum. Eksports patlaban veido 90% no Latvijas piens saražotā, un nozīmīgākie ārvalstu tirgi ir Lietuva, Igaunija, Ukraina, Vācija, Slovākija, Čehija, Polija un Lielbritānija.

Ramona Kalniņa

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts