Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.10.2018

Rīgas Miesnieks- lauž mītus par gaļas ražošanas nozari

Par godu Latvijas simtgades svinībām senākais gaļas pārstrādes uzņēmums Latvijā Rīgas Miesnieks pirmo reizi uzņēmuma pastāvēšanas laikā atvēra vietējās ražotnes durvis.Pasākums norisinājās no 22.oktobra līdz 26.oktobrim, tā laikā tika uzņemti 67 apmeklētāji, un tika izrādīta teju 30 produktu ražošana.

Šoruden ikvienam Latvijas iedzīvotājam bija unikāla iespēja palūkoties pašmāju ražotnes aizkulisēs, Rīgas Miesniekamrīkojot Atvērto durvju nedēļu. 

Katrs apmeklētājs varēja apskatīt produktu izejvielas, sagataves, gaļas pārstrādes norisi un citus procesus līdz gatavam produktam. Tas deva pārliecību, ka produkti tiek rūpīgi un atbildību gatavoti un ieteicami katram, kurš seko pareizam un veselīgam uzturam.

Jau šī gada sākumā uzņēmums izrādīja nelielu daļu no apjomīgās ražotnes, kad, ieguldot 300 000 eiro, tika atklāta jaunā saldēto produktu ražošanas līnija, tomēr šādā apmērā ražotnes durvis apmeklētājiem atvērtas pirmo reizi. 

Heino Lapiņš, HKScan pārdošanas direktors: „Rīgas Miesnieks, kuru no kopīgas simtgades svinēšanas ar Latviju šķir daži gadi, ir viens no valsts uzticamākajiem un tradīcijām bagātākajiem zīmoliem. Vērojot lielo cilvēku atsaucību piedalīties atvērto durvju pasākumā, esmu pārliecināts, ka šī būtu vēl viena ieviešanas vērta tradīcija!”

Tā kā pasākumā piedalīties varēja ikviens pilngadību sasniegušais interesents, iedzīvotāju atsaucība nudien bija pārsteidzoša – ieradās cilvēki kā no Jelgavas un Rīgas, tā arī no citām Latvijas pilsētām. Drošības apsvērumu dēļ maksimālais apmeklētāju skaits bija ierobežots, un kopumā tika uzņemti 67 pasākuma apmeklētāji. 

Interesentu vidū bija gan cilvēki, kas vienkārši vēlējās uzzināt ko jaunu, gan iedzīvotāji, kas strādā vai mācās pārtikas produktu ražošanas nozarē. Viena no pasākuma dienām tika veltīta tieši Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentiem, kas pašlaik mācās pārtikas tehnoloģijas fakultātē.

Pasākuma laikā Heino Lapiņš dalībniekus iepazīstināja ar uzņēmuma aktualitātēm un pastāstīja par ražošanas tehnoloģijām, kā arī lauza sabiedrībā ieviesušos mītus par gaļas ražošanu – no dzīvnieku dzīves apstākļiem līdz pat antibiotiku un hormonu lietošanai dzīvnieku uzturā. Tam sekoja unikāla iespēja aplūkot uzņēmumu no iekšpuses, dodoties ekskursijā pa ražotnes telpām un ieraugot ražošanas procesus, kas ikdienā apmeklētāja acij ir nepieejami. 

Kopumā tika apskatīts tas, kā top teju 30 no 250 ražotajiem produktiem, kā arī to atšķirīgie ražošanas veidi – kūpināšana, žāvēšana, vārīšana, „sous vide” pagatavošana, kā arī saldētās produkcijas tapšana. 

Pēc pasākuma oficiālās daļas viesi kavējās nesteidzīgās sarunās gan savā starpā, gan ar uzņēmuma pārstāvjiem, viņus iztaujājot par sev interesējošo, kā arī degustējot ražotnes produkciju, kas nesen tirdzniecībā nonāca ar jauno LV100 dizainu. 

Šiem produktiem par godu tika izveidota neparasta formāta aptauja Latvijas simtgades garša. Balsojums norisinājās visas nedēļas garumā, un kā iedzīvotāju iecienītākā garša tika atzīta Auksti kūpinātā karbonāde, savukārt degustāciju laikā tika notiesāti turpat 13 kg Rīgas Miesnieks produkcijas.


Horeca.lv


Galerija

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts