Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

11.10.2016

Rīgā viesojas ietekmīga ēdiena blogere Leila Kazima

Lai iepazītu Rīgu kā pilsētu labai garšsajūtai un apmeklētu Rīgas-Gaujas reģionu, kas nākamgad saņēmis Eiropas gastronomijas reģiona titulu, trīs dienu vizītē Latvijas galvaspilsētā ieradusies viena no ietekmīgākajām Londonas ēdienu blogerēm Leila Kazima (Leyla Kazim). 

Izdevums Evening Standard, kas ir dominējošais vakara izdevums Londonā,  L.Kazimu atzinis par vienu no atslēgas cilvēkiem sociālā medija Instagram satura veidošanā par gastronomijas tēmu. Šobrīd viņai ir 86 tūkstoši sekotāju, kas ikdienā iedvesmojas no viņas ievietotajām fotogrāfijām. 

L.Kazimas vizītes devīze ir “Ar dabu šķīvī”, kas atbilst Eiropas gastronomijas reģiona izstrādātajam konceptam, uzsverot latviešu saikni ar dabu un sezonām. Leila Rīgā dosies pilsētas ekskursijā, apmeklēs īpašu gastronomijas tūri Rīgas tirgos, kas apvienota ar nelielām degustācijām, tiks iepazīstināta ar Rīgas restorānu nedēļas piedāvājumu dažādos restorānos, iepazīsies ar Rīgas – Gaujas reģiona vēstnesi Dzintaru Kristovski, aplūkos kafijas grauzdēšanas procesu, kā arī pusi dienas pavadīs Siguldā. Tur žurnāliste apskatīs skaisto zelta rudeni, iepazīsies ar Krimuldas muižu un tās atzīto vīna darītavu, kā arī apmeklēs papīra meistarklasi. 
 
Vizīte tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras Tūrisma departamentu, airBaltic un Siguldas Attīstības aģentūru. 


Anna Blaua


  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts