Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.10.2016

Rīga kļuvusi par gastronomijas tūrisma galamērķi

Rīga pēdējos gados no izklaides tūrisma galamērķa kļuvusi par nozīmīgu Baltijas gastronomijas tūrisma galamērķi, vēsta Vācijas lielākais ikdienas laikraksts Süddeutsche Zeitung. Rīga tiek atzīmēta kā pilsēta ar augstām kvalitātes prasībām ikvienā jomā. 
 
Laikraksta žurnālists Rīgā viesojās septembra beigās, un vizītes mērķis bija iepazīties ar Rīgu, tās šodienas gastronomisko piedāvājumu, un dodoties nelielā izbraucienā ārpus Rīgas, ar Rīgas-Gaujas reģionu, Eiropas gastronomijas reģionu 2017.

Kā pilsētas kvalitātes zīmols tiek norādīti un izcelti restorāni un to šefpavāri No militārās līdz molekulārajai virtuvei, lai atgrieztos pie saknēm: Rīgā jaunie pavāri veido savu īpašo, latvisko stilu. 

No sarunas ar Dzintaru Kristovski, kurš ir arī Eiropas gastronomijas reģiona  projekta vēstnesis, žurnālists izceļ sezonālo produktu izmantošanu. Tā raksturīga visai mūsdienu Latvijas virtuvei, bet Dzintars to dara ar dubultu vērienu. 

Lai atklātu pašu interesantāko un zīmīgāko un izbaudītu īstās Latvijas garšas, raksta autoram tika organizēta interesanta programma arī ārpus Rīgas - kopā ar šefpavāriem Ēriku Dreibantu un Mārtiņu Sirmo viņš aplūkoja Rīgas-Gaujas reģionu, kur devās pastaigā pa mežu un lasīja gailenes. 

Viens no vizītes favorītiem, kas visspilgtāk palicis atmiņā ar dažādajiem kūpinājumiem un sālījumiem, ir Rīgas Centrāltirgus. To autors apmeklēja kopā ar šefpavāru Kasparu Jansonu. Rakstā jo īpaši izcelts zivju paviljons, kas slavināts ar bagātīgo Latvijas upju un ezera zivju klāstu. 

Papildu gastronomijas programmai vizītes laikā žurnālists arī devās pilsētas ekskursijā, aplūkojot izcilo pilsētas arhitektūru, izzinot vēsturi, kā arī aplūkoja Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Latvijas Nacionālo bibliotēku.  
 

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts