Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

12.10.2014

Restorāns "Aqua Luna" vilina gardēžus ar jauniem akcentiem ēdienkartē

drejostas restorāns "Aqua Luna" ir papildinājis savu ēdienkarti ar jauniem akcentiem, ko jau atzinīgi novērtējuši Latvijā pazīstami gardēži, pastāstīja restorāna līdzīpašniece Jeļena Kašina.

Pagājušajā nedēļā restorānā norisinājās jauninājuma - degustācijas maltītes jeb "tasting menu" prezentācijas pasākums, kurā piedalījās kopumā 16 sabiedrībā zināmu cilvēku, tostarp nogaršotos ēdienus un dzērienus slavēja ekspremjers Valdis Birkavs, modes māksliniece Natālija Jansone, uzņēmēja Līva Jaunozola, galerijas "Putti" īpašniece Agita Putāne un Rīgas Tūrisma Attīstības biroja pārstāve Vita Jermoloviča.

"Degustācijas pasākumā viss bija izcili sagatavots, ēdienkarte bija izveidota profesionāli augstā līmenī, visi ēdieni un dzērieni tika skaisti pasniegti. Šefpavāra Ginta Aizupieša veikums bija brīnišķīgs. Man garšoja visi ēdieni, taču īpaši gards bija fantastiskais baraviku buljons un maigais Sous Vide sivēna vaidziņš, kā arī Ziemeļjūras butes fileja apvienojumā ar dažādām Latvijas rudens veltēm," atmiņās dalās Vita Jermoloviča. 

Kašina pauda gandarījumu, ka no pasākuma viesiem bijis ik daudz cildinošu vārdu par "Aqua Luna" jauno piedāvājumu.

"Tas ir labs stimuls turēt kvalitātes latiņu augstā līmenī un nerimstoši atsvaidzināt ēdienkarti, kā to vēlas mūsdienu prasīgais gardēdis," sacīja Kašina.

Līdz pat 11.oktobrim ikviens daudzveidīgu garšu cienītājs aicināts restorāna "Aqua Luna" īpašajā gaisotnē izbaudīt degustācijas rituālu "tasting menu", kas iekaro arvien lielāku popularitāti visā pasaulē, tostarp Latvijā.

"Pie mums katrs var atrast visu, kam jābūt ideālas degustācijas maltītes piedāvājumā - sākot no paipalas krūtiņas, Jaunzēlandes jēra ribiņas un Ziemeļjūras butes filejas - līdz aromātiskiem un atsvaidzinošiem desertiem, kā arī izsmalcinātiem un daudzveidīgiem vīniem," teica "Aqua Luna" līdzīpašniece.

Degustācijas ēdienkarte sastāv no septiņiem ēdieniem, kas tiek pasniegti noteiktā secībā, lai maltītes laikā garšu sajūtas pieņemtos spēkā un savu kulmināciju sasniegtu, baudot pamatēdienu. 

Degustācijas maltīti var pasūtīt arī kopā ar īpašu vīnu izlasi, kas tapusi sadarbībā ar pieredzējušiem "Interlatvija AG" vīnziņiem.

Pirmajā ēdienā iekļaujas Foie Gras, paipalas krūtiņa vīģu-sarkanvīna mērcē, papildināta ar dedzinātu vīģi un melba grauzdiņu, 

otrajā ēdienā - Sous Vide sivēna vaidziņš, kumīna sarkanvīna glazūra, dedzināts puravs, melnsakne, šalotsīpolu-anšovu biezenis, 

trešajā ēdienā - krēmīgs baraviku buljons, trifeļu putas, grauzdiņš ar baraviku un Monterigo sieru, 

ceturtajā ēdienā - Ziemeļjūras butes fileja, tvaicēti dārzeņi, tempuras rīsi, yasai mērce, 

piektajā ēdienā - Jaunzēlandes jēra ribiņa, jēra fileja, krēmīga baraviku sarkanvīna mērce, artišoku biezenis, sestajā ēdienā - smiltsērkšķu sorbets, bet septītajā ēdienā - mango semifredo, aveņu želeja, nogatavināts mango.

Pēc 11.oktobra ikviens no degustācijas piedāvājumā iekļautajiem septiņiem gardumiem būs ēdienkartē un to varēs nobaudīt kā atsevišķu ēdienu, informēja Kašina.


Matīss Francis 

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts