Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

27.10.2013

PVD informē par inspektoru atpazīstamību

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina pārtikas apritē, sevišķi pārtikas tirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā, iesaistītos uzņēmējus lūgt katram, kas ierodas uzņēmumā ar mērķi veikt pārbaudi, uzrādīt inspektora apliecību.


PVD inspektora apliecība ir viegli atpazīstama. Tas ir trīsdaļīgs tumši zils ādas maks ar maka virspusē iegravētu Pārtikas un veterinārā dienesta logo.

 Atverot maku, kreisajā nodalījumā redzama PVD dienesta apliecība ar darbinieka vārdu, uzvārdu, amatu un fotogrāfiju, labajā pusē - inspektora pilnvarojuma apliecība, kurā norādīta uzraudzības joma un administratīvā teritorija, kurā inspektors pilnvarots veikt uzraudzību un kontroli, kā arī pilnvarojuma numurs, bet maka vidū atrodas metāla žetons ar PVD logo un iegravētu inspektora pilnvarojuma identifikācijas numuru.

Ja pie Jums ieradies cilvēks, kurš uzdodas par PVD inspektoru, taču nevar uzrādīt apliecību, kas atbilst augstāk minētajam aprakstam, aicinām nekavējoties ziņot par to uz PVD uzticības tālruni: 67027402 un policijai.


Šodien šāds viltus inspektors ir parādījies Rīgā, taču PVD darbības vēsturē jau ir bijuši līdzīgi gadījumi. 

Tā piemēram, savulaik Bauskas pusē, kautuvēs iegriezās ļaudis, kuri kautuvju īpašniekus, uzdodoties par PVD inspektoriem, baidīja ar neizpildāmām prasībām, kuras nākšoties turpmāk ievērot, pretējā gadījumā viņus sagaidot naudas sodi. Arī Saldus pusē viltus inspektori apmeklēja lauku saimniekus, brīdinot, ka sodi būs par prasību neievērošanu iespējamās putnu gripas gadījumā.

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts