Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.02.2018

PVD atklāj kārtējo pagrīdes gaļas produktu ražotni

Pārbaudot dienesta rīcībā esošo informāciju un, veicot kontrolpirkumu, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādā Grobiņas namā atklājis nelegālu gaļas produktu ražotni.

Par to, ka gaļas produkti ražoti tirgošanai, nevis pašpatēriņam, liecina ne tikai pirkuma fakts, bet arī samērā labais pagrīdes ražotnes aprīkojums – gaļas sadales galdi, gaļas maļamā un desu pildīšanas ierīce, konservu kārbu aizvākojamā ierīce un vairāki autoklāvi, garšvielu un piedevu daudzums. Savukārt aukstuma kamerā inspektori konstatēja konservus un kūpinātas desas.

Kontrolpirkuma laikā persona apgalvoja, ka tirgo meža cūku gaļas konservus, lai gan izrādījās, ka konservi ražoti no mājas cūku gaļas. Tas nozīmē, ka produkts, kas ražots no lētākas izejvielas, tirgots par dārgāku cenu un, iespējams, ne viens vien šī rūpala klients šādā veidā ticis maldināts.

Persona, kurai piederēja nelegālais rūpals, nav savu darbību reģistrējusi PVD. Par šo faktu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

PVD atgādina – izvēloties iegādāties pārtikas produktus no PVD nereģistrētiem ražotājiem vai personām, Jūs apdraudat savu un savu tuvinieku veselību. Šādi nelegālie rūpali netiek uzraudzīti, tādēļ patērētāji nevar būt droši ne par izejvielu izcelsmi, ne apstākļiem, kādos produkti ražoti.


Pirms dažiem gadiem valstī tika reģistrēti vairāki trihinelozes gadījumi, kas vistiešākajā veidā bija saistīti ar nepareizi apstrādātu gaļu.

Jāpiebilst, ka trihineloze ir parazitāra infekcijas slimība, ar ko iespējams inficēties, lietojot uzturā nepietiekami termiski apstrādātu vai svaigu cūkas vai medījuma gaļu, kas inficēta ar Trichinella dzimtas parazītiska tārpa kāpuriem. Saslimšanai ar trihinelozi var būt arī letālas sekas.

Tāpat šādas nelegālas darbības ar nezināmas izcelsmes cūkgaļu, var veicināt Āfrikas cūku mēra izplatību.


Avots: PVD
 

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts