Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.10.2015

“Putnu fabrika Ķekava” rūpējas par augstu kvalitāti

AS “Putnu fabrika Ķekava” svaigā vistas gaļa ir pirmais un vienīgais svaigas putnu gaļas produkts Latvijā, kam piešķirta Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļās karotīte”. Tā apliecina, ka PF “Ķekava” svaigās gaļas produkcija tiek ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem.

Norāde “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļā karotīte” būs izvietota uz kopumā 14 PF “Ķekava” svaigās gaļas produktu veidiem, kuru skaitā ir svaigs cālis, cāļa krūtiņas fileja, cāļu šķiņķīši, cāļu spārniņi un pusspārni, cāļu kājas, muguras un stilbiņi. Putnu gaļa ir 100% audzēta un pārstrādāta Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības. PF “Ķekava” ir vienīgais putnu gaļas ražotājs Latvijā, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu – no olām līdz cāļiem un tālāk līdz gataviem vistas gaļas produktiem. Atbilstoši Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas noteiktajām prasībām, produktiem, kuriem tiek piešķirta norāde “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļā karotīte”, 75% no produkta ražošanā izmantotajām izejvielām ir jābūt iegūtām vienā ES dalībvalstī vai reģionā, kas shēmas norādē minēta kā izcelsmes valsts vai reģions.

„Arvien vairāk Latvijas pārtikas ražotāji iesaistās Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā, jo tā ir ne tikai iespēja informēt patērētājus par produkta augsto kvalitāti un izcelsmi, bet arī gūt papildu priekšrocības valsts vai pašvaldību iepirkumos. Prieks, ka pirmo reizi “Zaļā karotīte” piešķirta vistas gaļai, kas Latvijā ir ļoti iecienīta. Uzņēmumu produkti, kuri ir ieguvuši “Zaļo karotīti”, atbilst paaugstināta kvalitātes prasībām, līdz ar to patērētāji var būt simtprocentīgi pārliecināti par tā kvalitāti, jo produkts un tā ražošana ir ļoti rūpīgi pārbaudīta,” atzīst Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padome priekšsēdētāja Ināra Šure.

AS “Putnu fabrika Ķekava”

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts