Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

23.05.2016

Pirms doties uz Olbiju, der zināt 5 TOP lietas

Rīga. Latvijas lidsabiedrība airBaltic 21.maijā atsāka lidojumus sezonālajā brīvdienu maršrutā starp Rīgu un Olbiju 
saulainajā Vidusjūrā. Par godu šim notikumam, airBaltic ir apkopojusi interesantas un noderīgas lietas, kuras vērts zināt, dodoties uz Olbiju. 

1. Olbija atrodas Sardīnijas salas ziemeļaustrumos, Galluras apgabalā – tā ir centrālais punkts, kas savieno otru lielāko salu Vidusjūrā ar pārējo Itāliju, un Olbijā ir gandrīz 60 tūkstoši iedzīvotāju. Kā jau Vidusjūras pilsētā, Olbijā var plānot saulainas un siltas brīvdienas, jo saule tur spīd vidēji 135 dienas gadā.

2. Olbija ir reģiona ekonomiskais un kultūras centrs un būs teicams iesākums Sardīnijas salas un tās brīnišķīgo pludmaļu iepazīšanai. Neskatoties uz to, Olbija pati par sevi ir lielisks galamērķis ne tikai saulainu brīvdienu, bet arī vēstures, arheoloģijas un kultūras cienītājiem.Olbijā atrodas daudzi aizraujoši arhitektūras un arheoloģiskie pieminekļi – senās un teiksmainās nuragu civilizācijas celtņu vietas, gan seno romiešu būvju drupas, gan iespaidīgi dievnami – San Simplicio bazilika (Basilica minore di San Simplicio) un Sv. Pāvila (Chiesa di San Paolo) baznīca.

3. Visērtāk pilnībā izbaudīt un apskatīt Olbiju un tās apkārtniir izmantojot automašīnu vai pilsētas autobusu, kas palīdzēs ērti nokļūt interesantās un aizraujošās apskates vietās un pludmalēs gan pilsētā, gan ārpus tās.  

4. Lai arī itāļu valoda ir plaši izplatīta, otra oficiālā valoda Sardīnijā ir sardīniešu jeb sardu, kas pazīstama kā sena romāņu valoda. Tūristu iecienītos apvidos, tostarp Olbijā,iedzīvotāji runā arī angļu, franču un vācu valodās. 

5. Kā jau Sardīnijā –Olbija būs ne tikai acīm baudāms galamērķis, bet arī garšas kārpiņām. Viesojoties Olbijā, ieteicams atrast laiku, lai apmeklētu kādu no tradicionālajiem restorāniem, kā arī Olbijas tirgu, kur iegādāties svaigas Vidusjūras veltes. Vietējo gardumu vidū ir plašs maizes klāsts, ko pēc vietējām paražām izkaltē un var ilgi uzglabāt, jo savulaik tā tika gatavota ganiem, kuri dienām vai pat nedēļām ilgi devās kalnos.

 
Jānis Vanags 

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts