Pašmāju ražotājs HKScan Latvia turpina kāpināt eksportu
Septembra izskaņā viens no valsts vadošajiem pārtikas pārstrādes uzņēmumiem HKScan Latvia īstenojis ievērojamu eksporta darījumu par 50 tonnām Latvijā ražotās produkcijas.
Uzņēmuma HKScan Latvia Jelgavas ražotnei septembris noslēdzies darbīgi – sagatavoti un uz Vāciju eksportēti 50 000 kilogramu lēni gatavotās produkcijas, padarot to par vienu no nozīmīgākajiem uzņēmuma darījumiem šogad. Pateicoties tam, Latvijā ražotie „slow-cooked” produkti, kam ir augsta pievienotā vērtība, būs pieejami aptuveni 3000 Vācijas mazumtirdzniecības veikalos.
Īstenotais eksporta darījums iekļāva četrus HKScan Latvia produktu veidus – ribiņas melleņu marinādē, cūku spārnus ķiršu-dūma marinādē, cūkgaļas cepeti ar sīpoliem un tītara pusstilbu ar saldo krējumu. Šie produkti ražoti īpašā lēnās gatavošanas tehnoloģijā, un Jelgavas ražotne ir vienīgā Latvijā, kas piedāvā šādu produkcijas klāstu.
„Slow-cooked” tehnoloģijas pamatā ir ēdiena gatavošana zemā temperatūrā un iepakošana vakuumā, saglabājot vērtīgās uzturvielas un izceļot maltītes smaržu, garšu, krāsu, kā arī struktūru. Šajā tehnoloģijā gatavotos produktus īpaši novērtē cilvēki ar strauju ikdienas ritmu, jo pagatavošana ir ātra, būtībā maltīte tikai jāuzsilda. Savukārt rezultāts ir teju mutē kūstošs – gaļa izdosies mīksta un sulīga.
„Pateicoties profesionālai, augsta līmeņa ražošanai un nemainīgai kvalitātei, esam nodibinājuši uzticamas attiecības ar saviem eksporta partneriem. Mūsu produkti, tajā skaitā arī lēni gatavotie produkti, jau tiek novērtēti un atzīti Eiropas līmenī,” atklāj Heino Lapiņš, HKScan Latvia pārdošanas direktors.
HKScan Latvia darbības fokusā ir eksporta attīstība, un uzņēmumam līdz šim ir veiksmīgi izdevies ar katru gadu palielināt realizāciju eksporta tirgos, īpaši Baltijas valstīs un Centrāleiropā. Jau iepriekš izskanēja, ka šogad uzņēmums sasniedzis eksporta rekordu, kā arī plāno Jelgavas ražotnē investēt līdz vienam miljonam eiro.