Novadu Garšas festivāls Kārsavā
Ar izpārdotu produkciju, gardām meistarklasēm un vairāk nekā 2000 apmeklētājiem aizvadīts Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotais Novada Garšas noslēdzošais reģionālais pasākums Nogaršo Latviju Latgalē! Krāslavā.
Šajā pasākumā godā tika celti piena produkti, tādēļ uzvarētāji kategorijā Piena produkti bija trīs. Apkopojot apmeklētāju balsojumu, par tiem kļuva Atis Stapkēvičs (piemājas saimniecība Ozolāji) no Ilūkstes novada, LPKS Viļāni no Viļānu novada un zemnieku saimniecība Pumpuri no Riebiņu novada.
Visas dienas garumā bija iespēja ne vien degustēt un iegādāties daudzveidīgo Latgales saimnieku produkciju, bet arī uzzināt ko jaunu šefpavāru Māra Astiča un Haralda Sauša demonstrējumos.
Latgales garšu ikviens varēja iepazīt arī vairākās meistarklasēs – piemēram, par siera un latgaļu asušku, kā arī veselīgu smūtiju gatavošanu mājās. Milzīgu interesi izpelnījās meistarklase, kurā LLKC Krāslavas biroja lauku attīstības konsultanta Artūra Pavļukēviča vadībā ikviens varēja iemēģināt sviesta kulšanu pēc sentēvu metodes – koka kublā.
Savukārt Mazo pavāru skolā bērni gatavoja veselīgas tostermaizes, bet pavārzeļļi – veselīgas ģimenes pusdienas.
Konkursa Tautas garša uzvarētāji citās kategorijās:
Gaļas un zivju produkti, medus – biedrība Latgolys golds no Rēzeknes novada;
Augu izcelsmes produkti (tai skaitā augļu un dārzeņu produkti, tējas, garšvielas) – Andris Višņevskis Obeliskfarm no Viļānu novada;
Miltu izstrādājumi – z/s Kotiņi no Viļakas novada;
Alkoholiskie dzērieni – IK Kolnasāta no Balvu novada.
Visi iepriekšminētie konkursa Tautas garša uzvarētāji saņem iespēju bez maksas piedalīties Novada Garšas noslēguma pasākumā Rīgā 27.09. un 28.09., Hanzas peronā.