Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.11.2011

Notika konkursa Latvijas garša uzvarētāju apbalvošana

Biedrības Slow Food Rīga, airBaltic un portāla diena.lv organizētā latviešu ēdienu recepšu konkursa Latvijas garša rezultāti un uzvarētāji tika paziņoti šodien konkursa noslēguma pasākumā.

Konkurss tika izsludināts, lai apzinātu Latvijas kulinārās kultūras mantojumu Šogad latviešu ēdienu receptes tika apzinātas trīs kategorijās – uzkoda, pamatēdiens un saldais ēdiens. Konkursam savas ēdienu receptes varēja iesūtīt no 18.septembra līdz 18.oktobrim, aizpildot speciāli izveidotu formu www.diena.lv/latvijas-garsa vai atsūtot to pa pastu.

Konkursā iesūtītas 33 uzkodu, 41 pamatēdiena un 28 saldo ēdienu receptes. Daudzas ēdienu receptes ir papildinātas arī ar stāstu par tās izcelsmi. Ēdienu receptes vērtēja žūrija -Mārtiņš Rītiņš no biedrības Slow Food Rīga, Airo Catering Services direktors Andris Baļickis, airBaltic pārstāve Agita Krastiņa un portāla Diena.lv galvenā redaktore Zita Lazdāne Laķe. Žūrija vērtēja ēdiena atbilstību sezonai un vai tas tapis no vietējiem produktiem. Tāpat žūrija novērtēja katra ēdiena atbilstību „Latvijas garšas” titulam un piemērotību pasniegšanai lidojuma laikā.

Biedrības Slow Food Rīga valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Rītiņš: "Mūsu senči pat nevarēja iedomāties, ka viņu grūdeņi, rauši un putras "pacelsies debesīs" un valsts svētkos sagaidīs katru viesi, kas ielido Latvijā. Šī ir laba pieredze nākotnei, lai sagatavotos Latvijas 100 gadu dzimšanas dienai.”

Konkursa Latvijas garša noslēguma pasākumā apbalvoja ēdienu recepšu autorus, kuru ēdieni atzīti par piemērotākiem titulam Latvijas Garša. Tāpat tika prezentēta airBaltic jaunā ēdienkarte, kurā iekļauti ēdieni, kas pagatavoti, izmantojot konkursa receptes. No konkursā iesūtītām ēdienu receptēm apbalvošanai tika izvirzītas 11 receptes. Kategorijā Uzkodas - Daces Bicānes Kartupeļu talkas ķiļķeni, Lāsmas Ozolas Siera uzkodiņa, Guntara Kanepona Pupu rupuķi un Valta Kleina Sklandrauši. Kategorijā Pamatēdiens - Dinas Aldiņas Medalus vista, Sandras Goževicas Kuģelis, Sandras Vēveres Lielās Vandas kartupeļi, Intas Šmitiņas Bukstiņputra. Kategorijā Saldie ēdieni - Ingas Sunepas Ķirbju pankūkas no rudzu miltiem, Gunāra Bērziņa Rupjmaizes-ābolu sacepums ar balzāma mērci un Ievas Sproģes-Grigorjevas Dzērveņu un rupjmaizes krēms ar melno plūmi. Galvenā balva - Lidojums biznesa klasē 2 personām uz jebkuru no airBaltic galamērķiem Eiropā, Tuvajos austrumos vai Āzijā, tika izlozēta starp uzvarētājiem pasākuma laikā un to ieguva Sandra Vēvere.

No 10. līdz 20.novembrim labākos konkursa Latvijas garša ēdienus varēs iepazīt un baudīt Biznesa klases pasažieri airBaltic lidojumos uz Latviju. Ekonomiskās klases pasažieriem ir sagādāts pārsteigums - pirms lidojuma pasūtot latviešu ēdienu internetā vai airBaltic biļešu kasēs – viņi saņems dāvanā Laimas jaunās šokolādes konfektes ar Rīgas Melno upeņu balzamu.

Visas konkursa Latvijas garša ēdienu receptes ir apskatāmas www.diena.lv/latvijas-garsa. Turpmāk plānots meklēt dažādu laikmetu latviešu ēdienu receptes un pētīt ēdienu tapšanas vēsturi, bet Latvijas 100.gadu jubilejas gadā - informāciju apkopot grāmatā un filmā.

Biedrība Slow Food Rīga

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts