Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

24.09.2014

Nosaukts šī gada labākais vīnzinis – Kaspars Reitups no “Vincenta”

18. un 19. septembrī Rīgā MERCURE RIGA CENTRE HOTEL norisinājās 9. Latvijas Vīnziņu čempionāts “Laroche CUP 2014” Tā finālā iekļuva četri labākie vīnziņi, kas tālāk cīnījās par galveno balvu, mācību ceļojumu uz Domaine Laroche vīna darītavu slavenajā Chablis reģionā Francijā. Par šī gada uzvarētāju un “Laroche CUP 2014” ieguvēju nominēts Kaspars Reitups no restorāna “Vincents”. 


Šogad konkursā piedalījās 10 dalībnieki no Latvijas un spraigākai cīņai tika uzaicināti dalībnieki no Lietuvas un Igaunijas. 


“Interesants fakts ir tas, ka astoņiem no desmit Latvijas dalībniekiem šī bija debija šāda veida konkursā. 

Tas liecina par lēnu, bet augošu interesi par šo profesiju”, pauž Raimonds Tomsons, vīnzinis un Latvijas vīnziņu asociācijas prezidents. 

Šogad uzvaras laurus plūca Kaspars Reitups no restorāna „Vincents”, otrajā vietā palika Lietuvas labākais vīnzinis Narimantas Miežys no „Kempinski Hotel Cathedral Square”, bet trešo vietu ieguva Toms Liepiņš arī no restorāna „Vincents”, kuram šis bija pirmais vīnziņu konkurss. 
Visi trīs labākie vīnziņi pārstāvēs Latviju Baltijas vīnziņu čempionātā Vana Tallinn Grand Prix 2014, kas 16. un 17. oktobrī norisināsies Rīgā. 

Konkurss notika divās daļās. Pirmajā dienā tika pārbaudītas konkursantu teorētiskās zināšanas, aklā vīna degustēšana un vīna dekantēšana. Otrajā diena sacentās finālisti. Jāatzīmē arī finālā iekļuvusī vienīgā daiļā dzimuma pārstāve Agnese Meiersone, kas pārstāvēja „Vīna Studiju”.







 Raimonds Tomsons 

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts