Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

21.03.2019

Norvēģijā atklāts Eiropā pirmais zemūdens restorāns Under


Norvēģijā ir atvērs pirmais zemūdens restorāns Eiropā ar nosaukumu Under, kas tulkojumā nozīmē brīnums.Tas atrodas Norvēģijas dienvidu galā un ir daļēji iegremdēts Ziemeļjūrā.

Restorāna telpas stiepjas 500 kvadrātmetru plašumā, trijos stāvos, tās vienlaicīgi var uzņemt ap 100 viesus.Vēl pirms restorāna atklāšanas galdiņu uz priekšu ir rezervējuši jau 7000 cilvēku.

Ieejot restorānā, pirmie iespaidi liek domāt par saunu, jo ēkas augšējā daļa ir izklāta ar koka dēļiem, bet, noejot pa kāpnēm astoņus metrus zemāk, atklājas liela zāle, kurā iespējams uzņemt aptuveni 40 viesus. 

11 metrus plašais īpaši izgaismotais logs ļauj aplūkot zemūdens valstību. 

Restorānu projektēja norvēģu arhitektūras firma Snoehetta, kas projektējusi arī operas namu Oslo un 11.septembra memoriālo muzeju Ņujorkā.

Snoehetta dibinātājs Hjētils Traedals Tūšens intervijā Reuters norādīja, ka fascinējošais elements šajā ēkā ir iespēja cilvēkiem pārvietoties starp ēkas daļu, kas atrodas virs ūdens, un to daļu, kas atrodas zem ūdens.

"Mērķis ir panākt, lai 50% no viesiem, kas tur ēda, pavada nakti viesnīcā," sacīja viens no brāļiem, kuriem pieder zemūdens restorāns un tuvumā esošā viesnīca.

Īpašnieki cer, ka gada laikā restorānā pavakariņos aptuveni 12 000 cilvēku.

Maltīte kopā ar dzērieniem jaunajā restorānā var izmaksāt līdz 3700 kronām (382 eiro).

Uz restorāna atklāšanu ieradās īpašnieku ģimenes locekļi un draugi, bet pirmie klienti to varēs apmeklēt aprīlī.

Pasaulē ir pavisam nedaudz šādu zemūdens restorānu, un vairums no tiem atrodas tropiskajos ūdeņos.

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts