Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.01.2016

Neplāno atcelt grozījumus noteikumos par uztura normām izglītības iestādēs

Veselības ministrija (VM) strādā pie grozījumu projekta Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka uztura normas izglītības iestādēs, sociālās aprūpes, sociālās rehabilitācijas un ārstniecības iestādēs, ņemot vērā priekšlikumus, kurus izteikuši gan Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācijas pārstāvji, gan Zemkopības ministrijas un Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji. 

Veselības ministrija norāda, ka pretēji plašsaziņas līdzekļos izskanējušajai informācijai nav paredzēts atcelt kārtību, kāda ir spēkā no 2016.gada 1.janvāra.

Grozījumu projektā paredzēts precizēt, ka izglītības iestādēs, sociālās aprūpes, sociālās rehabilitācijas un ārstniecības iestādēs produktu iepirkumā būs atļauts iegādāties arī tādus produktus, kas satur dabīgos aromatizētājus un dabīgās krāsvielas. Tāpat būs atļauts uzturā iekļaut arī apstrādātus zvejniecības produktus, ievērojot papildu kvalitātes prasības (piemēram, nesatur garšas pastiprinātājus, krāsvielas u.c.).

Tāpat grozījumu projektā paredzēts papildināt izglītības iestādēs un to teritorijā papildus kompleksajai pusdienu un izvēles ēdienkartei atļauto produktu klāstu, atļaujot izplatīt arī piemēram, dehidrētu pienu, sviestu, maizi un džemu, ar noteiktām kvalitātes prasībām.

Jau ziņots, ka no 1.janvāra stājās spēkā grozījumi MK noteikumos Nr.172, paredzot ēdināšanas kvalitātes uzlabošanu izglītības iestāžu izglītojamajiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem, nosakot, ka ēdināšana ir jānodrošina ar pasniegšanas dienā svaigi pagatavotu ēdienu no dabīgiem pārtikas produktiem. 

Pārtikas produktiem, ko var iekļaut ēdienkartē tika noteiktas papildus kvalitātes prasības, kā arī definēts pārtikas produktu klāsts, ko nedrīkst iekļaut izglītojamo, ārstniecības iestāžu pacientu, kā arī sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestāžu klientu ēdienkartē; tāpat bija noteikts arī produktu klāsts, ko drīkst izplatīt izglītības iestādēs papildus kompleksajai pusdienu vai izvēles ēdienkartei.

 VM

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts