Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

13.05.2013

Muzeju naktī varēs apmeklēt alus darītavu Aldaris

Alus darītava Aldaris jau otro gadu pēc kārtas Muzeju nakts ietvaros atvērs savas durvis visiem interesentiem. Tā būs lieliska iespēja iepazīties tuvāk ar alus brūvēšanu un vēsturi, apskatīt senus eksponātus un kolekcijas. Pirmo reizi plašāka sabiedrība varēs aplūkot Aldara veco vārītavu, kuras pirmsākumi meklējami tālajā 1865. gadā. Apmeklētāji alus darītavā būs gaidīti 18. maijā no plkst. 18:00 līdz 00:00.

„Pagājušajā gadā Muzeju naktī viesojās pārsteidzoši daudz interesentu. Aldarī pabija vairāk nekā 5000 apmeklētāju, kuri atzinīgi novērtēja mūsu iniciatīvu atvērt darītavu, lai iepazīstinātu ar alus kultūru un tradīcijām Latvijā! Tādēļ arī šogad piedalāmies Muzeju naktī un esam sarūpējuši interesantu izklaides programmu, kas būs vēl plašāka un daudzveidīgāka nekā pagājušajā gada,” atklāj Aldara komunikāciju direktore Laura Krastiņa.

Aldara apmeklētāji varēs izzināt ne tikai alus brūvēšanas noslēpumus zinošu gidu pavadībā, bet arī aplūkot veco vārītavu, kurā vēl joprojām atrodas katli no 19.gs. Tāpat varēs vērot, kā top koka alus mucas, apskatīt ekskluzīvu alus pudeļu, alus kausu un etiķešu kolekcijas, kā arī piedalīties dažādās meistarklasēs un alus degustācijā. 

„18. maija vakarā savu pirmizrādi piedzīvos arī filma par alus darītavas Aldaris rašanos un tās attīstību līdz pat mūsdienām. Filmu varēs vērot vecajā alus vārītavā, un tā tiks izrādīta ik pēc 30 minūtēm,” saka L.Krastiņa.
 
Ir padomāts arī par bērnu izklaides programmu – dažādām piepūšamajām atrakcijām, rotaļām un zīmēšanas stūrīti. 

Uz alus darītavu Aldaris var nokļūt ar sabiedrisko transportu – 5. tramvaju un 267. mikroautobusu. Privātajām automašīnām būs paredzēts īpašs stāvlaukums pretim Aldara centrālajai ieejai. 

Alus darītava Aldaris atrodas Rīgā, Tvaika ielā 44. Muzeju naktī Aldaris būs atvērts no plkst. 18:00 līdz 00:00.


Aldaris ir dibināts 1865. gadā un ir Carlsberg Grupas uzņēmums. Aldara produktu portfelī ir aptuveni 40 dažādu dzērienu, kas pārstāv sešas grupas – alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, sidru, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.



Laura Krastiņa, 

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts