Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

17.05.2019

Lietuvas kūrortpilsētā Birštonas sācies ikgadējais kulinārijas konkurss


Birštonas kūrortpilsētā jau trešo gadu pēc kārtas norisinās kulinārijas konkurss. Šogad konkursa komitejas lomā iejutīsies kūrorta iedzīvotāji un viesi. Šī kulinārijas konkursa mērķis ir iepazīstināt atpūtniekus un iedzīvotājus ar ēdināšanas iestāžu jaunumiem un mudināt viņus izmēģināt tos.

“Mēs turpinām tradīcijas, lai uzturētu izcilu gastronomisko pieredzi un katru gadu meklējam jaunus veidus, kā prezentēt Birštonas kulinārijas inovācijas. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad mēs nolēmām atteikties no profesionālas žūrijas –šogad restorānu un kafejnīcu apmeklētāji novērtēs ēdienus, kas piedalās konkursā. Šādā veidā mēs cenšamies veidot ciešākas attiecības ar mūsu viesiem, uzzināt viņu novērojumus un turpināt izkopt šīs kūrortpilsētas kulinārijas tradīcijas,” stāsta Birštonas Tūrisma informācijas centra direktore Rūta Kapačinskaitė.

Konkurss ietver 9 dažādu kategoriju ēdienus

Birštonas kulinārijas konkursā šogad piedalās7 ēdināšanas iestādes: viesnīca-restorāns Royal SPA Residence, restorāns MOON no Vytautas Mineral SPA, Old Town Grill, viesnīca-kafejnīca Audenis, hamburgeru bārs Bir.Bur.Bar, kafejnīca Sušinė un terase Saulėsterasa.

Restorānu un kafejnīcu apmeklētāji tiek aicināti nobaudīt dažādus ēdienus – uz kokoglēm grilētu liellopa gaļu, kūpinātu jūras asari, jēra bekonu vai biešu sorbetu. Viens no sacensību nosacījumiem – ēdiena cena nedrīkst pārsniegt 16 eiro.Šis noteikums tika pieņemts, lai veicinātu jaunu gardēžu interesi un piesaistītu tos atpūtniekus, kuri ne vienmēr var atļauties apmeklēt augsta līmeņa restorānus.

Gastronomiskā pieredze - ne tikai restorānos, bet arī tematiskajās ekskursijās

Birštonā kulinārijas atklājumi tiek reklamēti ne tikai kūrorta restorānos vai kafejnīcās, bet arī dažādās aktivitātēs. Piemēram, šajā pavasarī Čiulbaulba aicina izmēģināt gastronomijas maršrutus “Pēc garda gabala”, “Birštonas garšas atklājumi” vai “Birštonas gardēžiem”.
“Izbaudiet ekskursijā apmeklētās vietas, risiniet ar Birštonas kulinārijas vēsturi saistītos uzdevumus un uzziniet, kādi slaveni laikmeta cilvēki baudījuši maltīti Birštonā. Šādas ekskursijas paplašina redzesloku un ievērojami papildina Birštonas pieredzes karti,” atzīst Rūta Kapačinskaitė.
 
Birštonas kulinārijas konkurss norisināsies līdz 23.maijam. Visa informācija un balsošana pieejama https://pollunit.com/polls/CJRjvAJcTE8CGqkwayxXeQ.

Birštonas ir starptautisko veselības aprūpes pakalpojumu kūrortpilsēta Lietuvā, kas slavena ar savu unikālo dabu, Nemunas līkumiem, minerālūdeni un karaliskās ģimenes saknēm. Kūrorts apdāvināts ar dabas bagātību: plūstošiem minerālūdens avotiem, ārstnieciskajām dūņām, tīru gaisu un veselībai draudzīgu klimatu. Kūrorts lepojas ar Eiropā atzītu un vērtējamo minerālūdeni, kas satur daudz broma. 

Rūta Kapačinskaitė


Galerija

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts