Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.03.2011

Lieldienās tiks atklāts Lauku labumu tirdziņš pie Spices

Lieldienās tiks atklāts Lauku labumu tirdziņš pie Spices
Par zemnieku saimniecību un mājražotāju dalību tirdziņā lems īpaša žūrija.

Pavasara skaistākajos svētkos – Lieldienās, 22.aprīlī pie t/c Spice tiks atklāts Lauku labumu tirdziņš. Tas pulcēs zemniekus un pircējus līdz pat rudens salnām 30.oktobrī.

Šogad tirdziņā piedāvāto produktu kvalitāti vērtēs īpaša žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas izpilddirektore Mairita Blūma, dietoloģe Lolita Neimane, t/c Spice nomnieku projektu vadītāja Olita Mestere un žūrijas priekšsēdētāja – t/k Spice direktore Iveta Lāce. Žūrijas misija ir veicināt kvalitatīvu pašmāju zemnieku audzētu produktu tirdzniecību un popularizēšanu. Priekšroka tiks dota dalībniekiem, kas piedāvā dabiskus produktus un tradicionālus amatniecības izstrādājumus, kas saistīti ar vietējām tradīcijām.

Iveta Lāce, tirdzniecības kompleksa Spice direktore: „Spice bija pirmais tirdzniecības centrs Rīgā, kas deva iespēju zemniekiem tirgot savus ražojumus mūsu kompleksa teritorijā. Šodien lauku labumu tirdziņi ir izauguši par veiksmīgu tradīciju – tie pie Spices notiek jau trešo gadu un ir gan apmeklētāju, gan tirgotāju iecienīti. Vēloties iepriecināt mūsu uzticamos pircējus ar gardākajiem un labākajiem pašmāju zemnieku ražojumiem, esam izveidojuši īpašu ekspertu žūriju, kas stingri izvērtēs tirdziņa dalībnieku piedāvājumu. Vērā tiks ņemti ne tikai racionālie, bet arī emocionālie faktori, piemēram, produkta garšas īpašības. Vēlamies, lai viss tirdziņā nopērkamais būtu tieši no Latvijas zemniekiem un mājražotājiem, tādēļ teiksim nē visiem pārpircējiem.”

Zemniekus un mājražotājus, kas vēlas piedāvāt savu produkciju Lauku labumu tirdziņā lūdzam pieteikties Olitai Mesterei pa tālruni 67808480 vai e-pastu olita.mestere@spice.lv līdz 1.aprīlim. Pieteikumā jānorāda produkcijas veids, ko vēlas tirgot, saimniecība, kur minētā produkcija tiek audzēta, stādījumu platība, kā arī atsauksmes (ja tādas ir) par piedalīšanos citos tirdziņos. Lai piedalītos Spices tirdziņā, produkcijai jābūt Latvijā audzētai, novāktai vai ražotai mājās no vietējiem produktiem (mājražotāji). Zemnieku un mājražotāju produkcija jātirgo pašiem zemniekiem vai viņu ģimenes locekļiem.

No 1.līdz 4.aprīlim žūrija izvērtēs dalībnieku pieteikumus, bet 5.aprīlī notiks noslēdzošā žūrijas sēde, kurā tiks apstiprināts tirdziņa dalībnieku saraksts (25 dalībnieki). Rezultāti par apstiprinātajiem tirdziņa dalībniekiem tiks paziņoti līdz aprīļa vidum.

Tirdziņa darba laiki: Lieldienās 22., 23. un 24. aprīlī tirdziņš darbosies no plkst. 10.00 līdz 17.00, bet, sākot no 29. aprīļa, tas strādās katru piektdienu no plkst. 13.00 līdz 19.00 un katru sestdienu no plkst. 10.00 līdz 17.00 līdz pat 30. oktobrim.

Apmeklētāji Lauku labumu tirdziņā plašā klāstā varēs iegādāties svaigus un veselīgus Latvijā ražotus un audzētus produktus – pirmos pavasara zaļumus, sierus, augļus, dārzeņus, ogas un to pārstrādes produktus, garšaugus, medus, smiltsērkšķu produktus, maizi, gaļu (svaigu, žāvētu, vītinātu) un zivis. Tāpat tirdziņā varēs iegādāties daiļamatniecības meistardarbus, rokdarbus un mājsaimniecības tirgotāju preces.


Maija Trikule,
Prospero, sabiedrisko attiecību aģentūra

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts