Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.06.2013

Latvijas zemnieki kāpina siera ražošanas jaudas

Kā liecina Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) biedru sniegtā informācija, šī gada pirmajā pusgadā pieaudzis pieprasījums pēc Latvijas zemnieku ražotā siera, kā rezultātā siera ražotāji bijuši spiesti palielināt siera ražošanas jaudas. 
Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām „Dundaga”, „Straupe PKS”, „Piena ceļš” un „Trikāta KS” piederošie piena pārstrādes uzņēmumi tradicionāli ir lepojušies ar savu īpašo un atšķirīgo sieru piedāvājumu, un atzīst, ka pieprasījums pēc siera īpaši pieaug tieši pirms Līgo svētkiem. 


Imants Balodis, „Straupe PKS” valdes priekšsēdētājs: „Lai spētu apmierināt pircēju pieprasījumu pēc siera, jūnijā mūsu piena pārstrādes ražotne strādā ar dubultu jaudu, tai skaitā svētdienās. Tāpat, tuvojoties Līgo svētkiem, būtiski pieaug piena daudzums, kuru iepērkam no zemniekiem, no kura ražojam pircēju iecienīto ķimeņu sieru, kuru pircēji labprāt iegādājas uz Jāņiem.” 


Kā informē zemnieku kooperatīviem piederošā piena pārstrādes uzņēmuma „Latvijas Piens” direktors Raimonds Freimanis, Trikātas siera produkcijas apjomi šī gada pirmajos mēnešos ir dubultojušies salīdzinājumā ar iepriekšējā gada tādu pašu periodu. 


R.Freimanis: „Vecajā Trikātas rūpnīcā bija ierobežotas tehnoloģijas un jaudas, jaunā rūpnīca, kur tagad pārcelta ražošana, ar jaunajām tehnoloģijām var saražot vairāk, tā dubultojot pārdošanas apjomus.” 

Siera ražošanas apjomu kāpumu ietekmē arī apjomīgi pasūtījumi sieram kā svētku dāvanām uzņēmumiem. Piemēram, LPKS „Dundaga” kāda liela uzņēmuma vajadzībām saražojusi pustonnu iecienītā svaigā mīkstā siera „Taizelis”, no kura tiks izveidotas teju 900 siera pīnes kā Līgo svētku sveicienu uzņēmuma klientiem un sadarbības partneriem. 

Savukārt Ilze Aizsilniece, LPKS „Piena ceļš” valdes priekšsēdētāja, uzsver jaunievedumu nepieciešamību siera tirgū Latvijā.

 I.Aizsilniece: „Jauns siers nerodas katru dienu un arī katru mēnesi nē, tādēļ esam īpaši gandarīti, ka „Jaunpils Pienotavai” šogad izdevies veikalu plauktos nogādāt  trīs jaunus sierus – sālītu svaigo sieru „Jaunpils Fetiņa”, un divu veidu puscietos sierus „Imperators” un „Pavasaris”. Latvijas siera baudītājs nenoliedzami ir piesardzīgs uz jaunumiem, tomēr mums patīk šī pionieru loma un esam gatavi piedāvāt aizvien jaunus produktus.”

 Sabīne Puķe

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts