Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

24.01.2017

Latvijas labākie šefpavāri Dikļu pilī piedāvā apmeklēt gastronomisko misiju „ALNIS”

Apvienojoties trīs izciliem Latvijas šefpavāriem – Jānim Siliņam (Dikļu pils restorāns), Mārtiņam Sirmajam un Artūram Trinkunam („Tam labam būs augt”), radusies ideja par gastronomisko misiju „ALNIS”, kuras koncepts ir gastronomisks pop-up ceļojums īsteniem gardēžiem, kam cieņā meža gaļa un ne mazāk svarīga arī ir vide, kurā ieturēt maltīti. 

Gastronomiskā misija „ALNIS” notiks 11.februārī Dikļu pilī. Vakara gaitā gardēžiem tiks piedāvāti ēdieni sešās kārtās, pasniedzot tos piecās dažādās vietās pilī. Jānis Siliņš, Dikļu pils šefpavārs: „Mūsu restorāns atrodas izcilā vietā – Dikļu pilī, tāpēc vēlamies gastronomisko piedāvājumu apvienot arī ar mazu mini ekskursiju pa pili. Garšīgi paēst ir viena bauda, ko garantējam, bet, ja mums ir dots instruments, ko varam izmantot kā pievienoto vērtību, tā jau ir dubultbauda. Tāpēc īpaši gaidīsim viesus, kas Dikļu pili apmeklēs pirmo reizi. Ja viss izdosies kā plānots, tad noteikti turpināsim šo tradīciju arī nākotnē”.

Mārtiņš Sirmais, restorāna „Tam labam būs augt” dibinātājs un šefpavārs: „Esmu no Dikļiem, tāpēc arī kopprojektam ar Dikļu pili piekritu nevilcinoties. Ideja par ekspedīciju un tās konceptu radās mums abiem kopā ar Jāni spontāni vienas telefonsarunas laikā.”

Ņemot vērā, ka Dikļu pils saimnieks ir kaismīgs mednieks, likumsakarīgi, ka Dikļu pils restorāna ēdienkartes pamatā ir meža gaļa. Dikļu pils restorāns, neskatoties uz pieklājīgo attālumu no Rīgas, ir spējis noturēt savu kvalitātes latiņu, par ko runā arī restorāna sasniegumi – iekļūšana The White Guide Nordic 2017 restorānu ceļvedī kā 7. labākajam restorānam Latvijā (turklāt kā vienīgais ārpus Rīgas un Jūrmalas). Dikļu pils restorāns pēdējos gados iekļauts arī Latvijas Ekselences TOP 30 labāko restorānu topā. 

Dikļu pils (Dickeln) atrodas skaistā un vēsturiski nozīmīgā vietā. Pils vēsture sākas 15.gs. Pašreizējā neobaroka muižas kungu māja celta vēlāk: 19.gs. Pils lepojas ar savu interjeru, kas ir bagāts ar antīkām mēbelēm, grezniem kamīniem un podiņkrāsnīm, skaistiem aizkariem un izcilu Latvijas mākslinieku gleznu izstādi. 

Vietu skaits uz pasākumu ir ierobežots. Lūdzam savlaicīgi veikt rezervāciju pa tālruni: 26515445, 64207480 vai rakstot uz pils@diklupils.lv

Sanita Rubene

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts