Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

02.01.2020

Latvijas kafijas grauzdētava Kalve Coffee starp labākajiem Eiropā

Eiropas kafijas grauzdētāju sacensībās Roast Master, kas aizvadītā gada nogalē notika Itālijas pilsētā Milānā, Latvijas kafijas grauzdētava Kalve Coffee ieguvusi 2.vietu 30 Eiropas labāko kafijas grauzdētāju konkurence.

No pirmās vietas - Parīzes grauzdētavas Belleville Brulerie- Latvijas grauzdētava atpalikusi vien par dažiem punktiem.

Sacensību dalībnieku vidū bija tādi atpazīstami uzņēmumi kā Five Elephant no Vācijas, Young Cup Coffee no Itālijas, Belleville Brulerie no Francijas, Mok Specialty Coffee no Beļģijas un citi pasaules līmeņa ražotāji.

Grauzdētavas tika vērtētas trīs disciplīnās. Visiem dalībniekiem iepriekš tika nosūtīta vienāda kafija, lai to sagrauzdētu un iesniegtu tiesnešiem aklajā degustācijā. Otrajā posmā dalībniekiem bija jārada jauns espresso kafijas maisījums, kas būtu komerciāli pieejams un tirgum saistošs, taču arī ļoti gards un augstvērtīgs. Bet finālā dalībniekiem bija jārada tiesnešiem unikāla kafijas pieredze un jāuzbrūvē kafija kādā alternatīvā pagatavošanas veidā.

"Šīs sacensības mums bija zināšanu un prasmju pārbaude, un varam izdarīt secinājumus, ka ar labu komandu un mērķtiecīgu darbu varam būt konkurētspējīgi pasaules līmenī. Pirms diviem gadiem, mēs izveidojam Kalve Coffee, ar mērķi attīstīt un nostiprināt kafijas ražošanas, sagatavošanas un baudīšanas kultūru Latvijā un Eiropā. Tas ietver rūpīgi atlasītu zaļo kafiju un tās grauzdēšanu pēc augstākajiem starptautiskajiem standartiem. Protams, arī regulāri izglītojamies visos kafijas aspektos. Ar sava darba palīdzību vēlamies radīt vērtības, kuras tiks iemantotas ejot laikam. Un šis apbalvojums ir kā pierādījums, ka esam uz pareizā ceļa," gandarīts ir uzņēmuma vadītājs Gatis Zēmanis.

Kalve Coffee savu produktus izstrādā un ražo nesen izbūvētajās telpās VEF teritorijā un šovasar atvēris savu pirmo kafejnīcu Rīgā.

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts