“Latvijas balzams” uzsāk Riga Black® Vodka eksportu uz Ķīnu
Turpinot mērķtiecīgu eksporta tīkla paplašināšanu, vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijas valstīs AS “Latvijas balzams” (LB) uzsāk sava jaunākā degvīna Riga Black® Vodka eksportu uz Ķīnu. Pirmā 17 tūkstošus pudeļu liela dzēriena partija ar īpašu etiķeti ķīniešu valodā sasniegs šo austrumu tirgu jau aprīļa beigās vai maija sākumā - informē uzņēmumā.
Degvīns Riga Black® Vodka šī gada 1.ceturksnī uzrādījis labus pārdošanas rezultātus arī vietējā tirgū, pārsniedzot plānoto.
Riga Black® Vodka ražošana “Latvijas balzamā” tika uzsākta pērnā gada nogalē. Jau decembrī Riga Black® Vodka pirmā eksporta partija tika nosūtīta uz Lielbritāniju, bet šogad jau uzsākts šī produkta eksports uz Ķīnu.
„Ķīna, bez šaubām ir interesants un perspektīvs tirgus, taču jāatzīst, ka arī ne vieglākais pārtikas un dzērienu eksportētajiem. Attiecība uz šo mūsu jaunāko degvīnu mēs cerīgi raugāmies uz Krieviju, kā uz nākamo eksporta tirgu, kur pašlaik notiek šī produkta reģistrācija, kas ir nepieciešama eksporta uzsākšanai,” norāda AS “Latvijas balzams” Pārdošanas nodaļas direktors Justs Dzedons.
J.Dzedons informē, ka maijā plānots prezentēt Riga Black® Vodka degvīnu starptautiskā dzērienu izstādē „London International Wine Fair” (Londona, 20-22. maijs) kopā ar citiem „House of Riga Black Balsam” produktiem.
Kā liecina produkta izplatītāju „SPI Distribution (Latvia)” dati, Riga Black® Vodka pārdošanas rezultāti šī gada pirmajā ceturksnī vietējā tirgū par 5% pārsniedza plānoto, ko ir izdevies panākt ražošanas, mārketinga speciālistu un citu iesaistīto pušu saskaņota un mērķtiecīga darba rezultātā.”
Februārī Riga Black® Vodka vides reklāmas kampaņa “Pilsēta atdzīvojas naktī” tika atzīta par labāko kampaņu Clear Channel stendos. Reklāmas eksperti atzinīgi novērtējuši vizuālā risinājuma lakonismu, kontrastu un skaidru zīmola komunikāciju.
Riga Black® Vodka aizsāk jaunizveidoto «House of Riga Black Balsam» izcilās kvalitātes zīmi, simbolizējot „Rīgas Melnā balzama” meistaru pieredzi dzērienu radīšanā. Degvīna augsto kvalitāti un tīro garšu nodrošina unikāla septiņu pakāpju filtrācija, tajā skaitā filtrācijas tehnoloģija ar aktīvo ogli, kurā iestrādāti sudraba joni. Šī tehnoloģija degvīna ražošanā „Latvijas balzamā” tiek izmantota pirmo reizi.
Dana Hasana