Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.10.2013

“Latvijas balzams” piešķirs stipendijas tehnisko nozaru studentiem


AS “Latvijas balzams” (LB) sadarbībā ar RTU Attīstības fondu izsludinājis maģistra studiju noslēguma darbu stipendiju konkursu Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentiem. Divas stipendijas, 500 latu apmērā katra, ir izveidotas ar mērķi stimulēt interesi par tehnisko nozaru studijām un aktualizēt jautājumus, kas ir būtiski Latvijas ražotājiem.

“Mums kā vadošajam nozares uzņēmumam Baltijā ir svarīgi veicināt interesi par tehniskajām zinātnēm un ražošanu. Tāpēc “Latvijas balzams” korporatīvās sociālās atbildības politikas ietvaros ir iedibinājis stipendiju fondu ar mērķi atbalstīt talantīgākos tehnisko nozaru studentus. Mēs arī augsti novērtējam topošo speciālistu spēju paraudzīties uz lietām no nestandarta skatu punkta, tādēļ ceram uz auglīgu abpusēju sadarbību. Lai veicinātu jauniešu vēlmi saistīt savu karjeru ar Latvijas ražošanas uzņēmumiem, mēs arī piedāvājam prakses iespējas uzņēmumā un palīdzam studiju darbu izstrādē”, norāda LB valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš - Āboliņš.

“Latvijas balzams” izsludinātās stipendijas ietvaros studenti tiek aicināti savos maģistra darbos pievērsties un pētīt kādu no ražotājam aktuālām jomām - jautājumus saistībā ar uzņēmuma ietekmi uz vidi vai jauno produktu stabilitātes pārbaudes metodes, vai arī analizēt produktu portfeli, balstoties uz nākotnes patērētāju vajadzībām.

“Ikvienam, kurš ir studējis, labi zināms, ko nozīmē bakalaura vai maģistra darba rakstīšanas process. Lai uzrakstītu kvalitatīvu darbu, nepieciešams labs stimuls, un esmu gandarīts, ka tieši to šogad piedāvā AS “Latvijas balzams”. Studentiem ir iespēja izvēlēties uzņēmuma piedāvātas noslēguma darbu tēmas, kuras būs reāli izmantojamas dzīvē, kā arī saņemt konsultatīvu un finansiālu atbalstu stipendijas veidā,” komentē RTU Attīstības fonda izpilddirektors Artūrs Zeps.

Stipendiju konkursā var pieteikties RTU un LLU maģistratūras studenti ar labām un izcilām sekmēm. Konkursa pirmajā kārtā pretendentiem līdz 1. novembrim jāiesniedz pieteikuma anketa, sekmju izraksts un kopsavilkums par darba saturisko daļu. Balstoties uz iesniegtajiem dokumentiem, AS “Latvijas balzams” un universitāšu pārstāvji izvērtēs pretendentus un potenciālos stipendiātus. Otrajā kārtā finālistiem jāizstrādā studiju noslēguma darbs iepriekš izvēlētajā studiju darba tēmā.  

Ar papildus informāciju un konkursa nolikumu var iepazīties šeit:
Fonds

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts