Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.06.2013

„Latvijas balzams” papildina limitēto dzērienu sēriju ar visbaltāko dzirkstošo vīnu -„Rīgas Blanc de Blancs”.

Papildinot savu īpašo un limitēto dzērienu kolekciju, „Latvijas balzams” laidis klajā augstvērtīgu dzirkstošo vīnu „Rīgas Blanc de Blancs”, kas izgatavots pēc klasiskās šampanizācijas metodes – tieši tāpat kā oriģinālais šampanietis no Šampaņas, Francijā. „Rīgas Blanc de Blancs” oriģinalitāti pasvītro arī īpaši radīta etiķete un simtprocentīgs roku darbs šī dzirkstošā vīna izgatavošanā. Šīs limitētās kolekcijas vīns ir saražots 2000 pudeļu skaitā un tiks realizēts tikai „Latvijas balzams” specializētajos dzērienu veikalos.

„Rīgas Blanc de Blancs” ir pussausais dzirkstošais vīns, kas izgatavots no  2010.gada Chardonnay vīnogu ražas,  vīnu 9 mēnešus raudzējot  vēsturiskajos A.Briāna ielas vīna pagrabos. Šis īpašās un limitētās  sērijas vīns izceļas ar lielu roku darbu - izturēšanas laikā pudeles tika ievietotas īpašos statīvos - pipitrās, kur katras pudeles stāvoklis tika manuāli mainīts no horizontāla līdz gandrīz vertikālam, kas atbilst klasiskai šampanieša izgatavošanas metodei. Tādā veidā tika nodrošināts, ka rūgšanas procesā radušās nogulsnes novirzās uz pudeles kakliņu, kas vēlāk tiek sasaldēts un nogulsnes atdalītas kopā ar korķi. 

Ņemot vērā „Rīgas Blanc de Blancs” oriģinalitāti, tam tika radīta arī atbilstoša etiķete, kas atspoguļo dzirkstošā vīna izsmalcinātību un aristokrātiskumu. Arī pudeles noformēšana, īpašā dizaina dēļ, ir veikta ar rokām.

Blanc de Blancs ir termins franču valodā, kas norāda, ka dzirkstošais vīns ir gatavots tikai un vienīgo no Chardonnay vīnogām un tulkojumā no franču valodas nozīmētu „baltākais no baltākajiem”.

Dzēriens būs pieejams 0.75L tilpuma pudelē, absolūtā alkohola saturs - 11.5 %. 

„Latvijas balzams”  īpašo dzērienu sērijā pēdējo gadu laikā bagātinājuši: „Rīgas Melnā balzama” 260 gadu jubilejai veltītā produkta sērija ar īpašo jubilejas etiķeti, kā arī  Rīgas dzirkstošo vīnu ražošanas tradīciju 60.gadadienai veltītais dzirkstošais vīns „Rīgas Jubilejas”.


Dana Hasana

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts