Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

02.10.2013

„Latvijas balzama” degvīns saņem zeltu starptautiskā konkursā ASV

Riga Black® Vodka, jaunākais no AS „Latvijas balzams” (LB) degvīniem, saņēmis zelta medaļu stipro alkoholisko dzērienu kategorijā starptautiskā konkursā ASV „The New York World Wine and Spirits Competition”. Šī ir jau trešā starptautiskā godalga, ko šogad saņem AS „Latvijas balzams” meistaru radītais degvīns Riga Black® Vodka. 

 „The New York World Wine and Spirits Competition” ir viens no prestižākajiem konkursiem ASV austrumu krastā, kas tiek organizēts jau divpadsmito gadu. Konkursa žūriju veido plašs profesionāļu loks, pārstāvot bāru, klubu un restorānu segmentus, dzērienu tirgotājus un importētājus, someljē un citus dzērienu ekspertus. 

Vairāki LB ražotie dzērieni, tajā skaitā arī jaunākais no LB degvīniem, šogad tikuši augsti novērtēti arī citās starptautiskās izstādēs – „International Wines&Spirits Competition (IWSC) Londonā un "Los Angeles International Spirits Competition 2013” Losandželosā, kurās Riga Black® Vodka degvīns saņēmis bronzas godalgas. 

„Pieteikt jaunu produktu vadošajos pasaules konkursos un saņemt augstu novērtējumu tādās kategorijās kā degvīni vai stiprie alkoholiskie dzērieni, kur konkurence patiešām ir milzīga, ir liels gandarījums un atzinība mūsu speciālistu meistarībai. Nenoliedzami, tas palīdz mūsu produktu virzībā starptautiskos tirgos, kā arī sniedz ekspertīzi par globālām tendencēm un piedāvājumu attīstību konkrētās kategorijās”, komentējot starptautisko konkursu pieredzi, saka Valters Kaže, AS „Latvijas balzams” komercdirektors. 

Šī gada astoņos mēnešos eksportam tika nosūtīti 59.9 tūkstoši litru degvīna Riga Black® Vodka. Degvīns pašlaik tiek eksportēts uz Lielbritāniju, Izraēlu, Ķīnu, Šveici un Latvijas beznodokļu zonu. Savukārt, pēc dzēriena izplatītāja SIA „SPI Distribution Latvia” datiem 6 mēnešos vietējā tirgū tika realizēti 70.5 tūkstoši litru.

Degvīna Riga Black® Vodka ražošana tika uzsākta pērnā gada decembrī. Zīmols aizsāk jaunizveidoto «House of Riga Black Balsam» kvalitātes zīmi, simbolizējot „Rīgas Melnā balzama” meistaru pieredzi dzērienu radīšanā. Degvīna augsto kvalitāti un tīro garšu nodrošina septiņu pakāpju filtrācija, tajā skaitā arī unikāla filtrācijas tehnoloģija ar aktīvo ogli, kurā iestrādāti sudraba joni. Šī tehnoloģija degvīna ražošanā „Latvijas balzamā” tiek izmantota pirmo reizi.


Dana Hasana


  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts