KURSU PROGRAMMA JANVĀRIM UN FEBRUĀRIM
7. janvāris 13:00 Spānijas virtuve Viesistabā. Turpinām sadarbību ar spāņu kultūras centru „Seneca” un tās vadītāju Javier Fernandez Cruz. Kopā gatavosim tipiskus spāņu ēdienus: Ensalada Xató - tunča un mencas salātus, codornices escabechadas - krāsnī gatavotas paipalas ar piedevām un Arroz con leche - rīsu un piena saldēdienu, kā parasti garšosim atbilstošus spāņu vīnus. Cena 25Ls
9. janvāris18:00 Baltijas jūras zivis un to gatavošana mūsu virtuvē ar Artūru Kulovu. Šefs mums vedīs cauri zivju pagatavošanas pamatiem: kā pareizi filēt un pildīt zivis, kādas piedevas ir vispiemērotākās zivju ēdieniem un kādas garšvielas vislabāk izmantot. Cena 30Ls
14. janvāris 12:00 Kārtējā kafijas akadēmijas nodarbība „No krūma līdz tasītei” Mūsu kafijas guru Ēvalds Rihters atkal stāstīs un mācīs kā pareizi pagatavot lielisku kafiju. Cena 20Ls
16. janvāris 18:00 „Ēdieni ar Latvijas alu” Kopā ar šefpavāru Normunds Šaiters mācīsimies izmantot Latvijas alu dažādos ēdienos. Gatavosim Ziemassvētku alus keksu, zivi alus želejā ar kolrābja un ābolu salātiem un alū sautētas liellopu gaļas pīrāgu. Kurss cilvēkiem, kuriem garšo alus un viss ar to saistītais. Cena 25Ls
18. janvāris 18:00 Sadarbībā ar Ekoloģisko un Bioloģisko produktu izplatītāju „Dabas dobe” piedāvājam kursu „Bioloģisko produktu izmantošana mūsu virtuvē.” Vada šefpavārs Ēriks Dreibants. Cena: 25Ls
22. janvāris plkst 13:00 Suši pamati ar Artūru Kulovu. Piecu pamata suši veidu pagatavošana. Cena 25Ls
23. janvāris plkst. 18:00 Ziemas deserti ar Ingu Kalniņu. Mācīsimies gatavot profiteroles, macarons, šokolādes kūciņas - moelleux chocolat, kā arī franču desertu klasiku: Creme brulee un tarte au citrons. Cena: 25Ls
24. janvāris plkst.18:00 Bergs Hotel un Rumenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons uzsāk ikmēneša meistarklašu ciklu „Kaspara Jansona dienasgrāmata”. Visa gada garumā, vienu reizi mēnesī meistarklašu laikā šefs kopā ar dalībniekiem izmēģinās dažādas receptes, kuras pēc tam iekļaus jaunā pavārgrāmatā. Pirmā nodarbība. „Janvāra ēdieni” Cena 25Ls
25. janvāris plkst. 18:00 Vīna vakariņas ar Gintu Sniedzi „Izcilie Cabernet ģimenes vīni” Sauvignon Blanc kā vakara sākums. Turpinājumā Luāras klasika Cabernet Frank.....Un kas notika tad, kad šīs vīnogas sakrustojās? Radās viena pasaules izcilākajām vīnogām Cabernet Sauvignon. Izzināsim šo vīnogu dažādos vīnos no visas pasaules kopā ar šefpavāra sagatavotu degustācijas ēdienkarti. Cena:30Ls
28. janvāris plkst. 13:00 Kurss veidots sadarbībā ar spāņu kultūras centru Seneca. Havjers Fernandezs Krūzs atgriezīsies pie programmas Spānijas mājas ēdieni un iepazīstinās ar autentiskām spāņu virtuves receptēm. Cena: 25Ls
30. janvāris plkst. 18:00 Jūras veltes mūsu virtuvē. Kopā ar Normundu Šaiteru apgūsim pamatus vairākiem vienkāršiem un garšīgiem ēdieniem ar jūras veltēm. Cena 30Ls
5. februāris plkst. 13:00 Šokolāde un šokolādes saldie ēdieni ar Maiju un Jāni Kairiem 25Ls
6. februāris plkst. 18:00 Neparastās putnu gaļas receptes kopā ar Ēriku Dreibantu. Atkārtosim šo ļoti populāro programmu, kurā ietilpst Vistas un citronu tadžīns, Cepta ar āboliem pildīta pīle, Coq au vin un grilētas paipalas cidoniju marinādē. Cena 25Ls
11. februāris plkst. 13:00 Latvijas saldūdens zivis un to pagatavošana kopā ar šefpavāru Artūru Kulovu. Izzināsim praktiskas zivju ēdienu receptes pagatavojamas no dažādām saldūdens zivīm. Šefs dalīsies savos noslēpumos dažādu zivju apstrādāšanā. 30Ls
13. februāris plkst. 18:00 Speciālo suši pagatavošana un ieskats japāņu virtuvē – sašimi, nigiri, japāņu omlete, miso zupa ar Artūru Kulovu 30Ls
15. februāris plkst.18:00 Vīna vakariņas ar Gintu Sniedzi Burgundija – gardēžu izvēle. Izcilas kulinārijas un vīnu dzimtene. Iepazīsim reģiona vīnus un tam piemērotu degustācijas ēdienkarti. Cena 30Ls
19. februāris plkst. 18:00 Kārtējā kafijas akadēmijas nodarbība „No krūma līdz tasītei” Mūsu kafijas guru Ēvalds Rihters atkal stāstīs par kafiju un mācīs kā pareizi pagatavot lielisku kafiju. Cena 20Ls
20. februāris plkst. 18:00 Klasiskie Francijas ēdieni ar Ingu Kalniņu. Programmā: mājās gatavota majonēze un aioli - ķiploku majonēze zivīm, Nicas salāti, Klasiskais Quiche Loraine, Flambētas tīgergarneles, siera sufle un klasiskā franču sīpolu zupa. Cena 25Ls
22. februāris plkst. 18:00 Bergs Hotel un Rumenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons turpina ikmēneša meistarklašu ciklu „Kaspara Jansona dienasgrāmata”. Visa gada garumā, vienu reizi mēnesī meistarklašu laikā šefs kopā ar dalībniekiem izmēģina dažādas receptes, kuras pēc tam iekļaus savā jaunajā pavārgrāmatā. Otrā nodarbība. „Februāra ēdieni” Cena 25Ls.
27. februārī.plkst. 18:00 Sadarbībā ar Hanzas vīnu galeriju aicinām uz vīna degustācijas vakariņām ”Vācijas vīnu pasaulē”. Garšosim jaukos vācu vīnus kopā ar atbilstošiem ēdieniem un klausīsimies vīnu eksperta Sylvio Abrata stāstījumu. Cena: 30Ls
Kursi notiek:
Viesistabā Kazarmās
Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4 – 2B, otrajā stāvā, Rīga, LV-1050
Pieteikšanās:
Telefoni: 26272179, 29498034, 27039379
E-pasti: agate@macibucentrs.com, danagritane@inbox.lv
Apmaksas kārtība:
Par kursiem iespējams norēķināties gan uz pārskaitījuma, gan skaidrā nauda, gan arī ar karti uz vietas Viesistabā.
Grupām lielākām par 3 personām priekšapmaksa obligāta.
14. janvāris 12:00 Kārtējā kafijas akadēmijas nodarbība „No krūma līdz tasītei” Mūsu kafijas guru Ēvalds Rihters atkal stāstīs un mācīs kā pareizi pagatavot lielisku kafiju. Cena 20Ls
16. janvāris 18:00 „Ēdieni ar Latvijas alu” Kopā ar šefpavāru Normunds Šaiters mācīsimies izmantot Latvijas alu dažādos ēdienos. Gatavosim Ziemassvētku alus keksu, zivi alus želejā ar kolrābja un ābolu salātiem un alū sautētas liellopu gaļas pīrāgu. Kurss cilvēkiem, kuriem garšo alus un viss ar to saistītais. Cena 25Ls
18. janvāris 18:00 Sadarbībā ar Ekoloģisko un Bioloģisko produktu izplatītāju „Dabas dobe” piedāvājam kursu „Bioloģisko produktu izmantošana mūsu virtuvē.” Vada šefpavārs Ēriks Dreibants. Cena: 25Ls
22. janvāris plkst 13:00 Suši pamati ar Artūru Kulovu. Piecu pamata suši veidu pagatavošana. Cena 25Ls
23. janvāris plkst. 18:00 Ziemas deserti ar Ingu Kalniņu. Mācīsimies gatavot profiteroles, macarons, šokolādes kūciņas - moelleux chocolat, kā arī franču desertu klasiku: Creme brulee un tarte au citrons. Cena: 25Ls
24. janvāris plkst.18:00 Bergs Hotel un Rumenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons uzsāk ikmēneša meistarklašu ciklu „Kaspara Jansona dienasgrāmata”. Visa gada garumā, vienu reizi mēnesī meistarklašu laikā šefs kopā ar dalībniekiem izmēģinās dažādas receptes, kuras pēc tam iekļaus jaunā pavārgrāmatā. Pirmā nodarbība. „Janvāra ēdieni” Cena 25Ls
25. janvāris plkst. 18:00 Vīna vakariņas ar Gintu Sniedzi „Izcilie Cabernet ģimenes vīni” Sauvignon Blanc kā vakara sākums. Turpinājumā Luāras klasika Cabernet Frank.....Un kas notika tad, kad šīs vīnogas sakrustojās? Radās viena pasaules izcilākajām vīnogām Cabernet Sauvignon. Izzināsim šo vīnogu dažādos vīnos no visas pasaules kopā ar šefpavāra sagatavotu degustācijas ēdienkarti. Cena:30Ls
28. janvāris plkst. 13:00 Kurss veidots sadarbībā ar spāņu kultūras centru Seneca. Havjers Fernandezs Krūzs atgriezīsies pie programmas Spānijas mājas ēdieni un iepazīstinās ar autentiskām spāņu virtuves receptēm. Cena: 25Ls
30. janvāris plkst. 18:00 Jūras veltes mūsu virtuvē. Kopā ar Normundu Šaiteru apgūsim pamatus vairākiem vienkāršiem un garšīgiem ēdieniem ar jūras veltēm. Cena 30Ls
5. februāris plkst. 13:00 Šokolāde un šokolādes saldie ēdieni ar Maiju un Jāni Kairiem 25Ls
6. februāris plkst. 18:00 Neparastās putnu gaļas receptes kopā ar Ēriku Dreibantu. Atkārtosim šo ļoti populāro programmu, kurā ietilpst Vistas un citronu tadžīns, Cepta ar āboliem pildīta pīle, Coq au vin un grilētas paipalas cidoniju marinādē. Cena 25Ls
11. februāris plkst. 13:00 Latvijas saldūdens zivis un to pagatavošana kopā ar šefpavāru Artūru Kulovu. Izzināsim praktiskas zivju ēdienu receptes pagatavojamas no dažādām saldūdens zivīm. Šefs dalīsies savos noslēpumos dažādu zivju apstrādāšanā. 30Ls
13. februāris plkst. 18:00 Speciālo suši pagatavošana un ieskats japāņu virtuvē – sašimi, nigiri, japāņu omlete, miso zupa ar Artūru Kulovu 30Ls
15. februāris plkst.18:00 Vīna vakariņas ar Gintu Sniedzi Burgundija – gardēžu izvēle. Izcilas kulinārijas un vīnu dzimtene. Iepazīsim reģiona vīnus un tam piemērotu degustācijas ēdienkarti. Cena 30Ls
19. februāris plkst. 18:00 Kārtējā kafijas akadēmijas nodarbība „No krūma līdz tasītei” Mūsu kafijas guru Ēvalds Rihters atkal stāstīs par kafiju un mācīs kā pareizi pagatavot lielisku kafiju. Cena 20Ls
20. februāris plkst. 18:00 Klasiskie Francijas ēdieni ar Ingu Kalniņu. Programmā: mājās gatavota majonēze un aioli - ķiploku majonēze zivīm, Nicas salāti, Klasiskais Quiche Loraine, Flambētas tīgergarneles, siera sufle un klasiskā franču sīpolu zupa. Cena 25Ls
22. februāris plkst. 18:00 Bergs Hotel un Rumenes muižas šefpavārs Kaspars Jansons turpina ikmēneša meistarklašu ciklu „Kaspara Jansona dienasgrāmata”. Visa gada garumā, vienu reizi mēnesī meistarklašu laikā šefs kopā ar dalībniekiem izmēģina dažādas receptes, kuras pēc tam iekļaus savā jaunajā pavārgrāmatā. Otrā nodarbība. „Februāra ēdieni” Cena 25Ls.
27. februārī.plkst. 18:00 Sadarbībā ar Hanzas vīnu galeriju aicinām uz vīna degustācijas vakariņām ”Vācijas vīnu pasaulē”. Garšosim jaukos vācu vīnus kopā ar atbilstošiem ēdieniem un klausīsimies vīnu eksperta Sylvio Abrata stāstījumu. Cena: 30Ls
Kursi notiek:
Viesistabā Kazarmās
Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4 – 2B, otrajā stāvā, Rīga, LV-1050
Pieteikšanās:
Telefoni: 26272179, 29498034, 27039379
E-pasti: agate@macibucentrs.com, danagritane@inbox.lv
Apmaksas kārtība:
Par kursiem iespējams norēķināties gan uz pārskaitījuma, gan skaidrā nauda, gan arī ar karti uz vietas Viesistabā.
Grupām lielākām par 3 personām priekšapmaksa obligāta.