Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

17.02.2012

„Kalev” visus saldumus ražo bez transtaukskābēm

Iecienītākie „Kalev” produkti Latvijā ir baltā šokolāde ar kraukšķīgiem rīsiem un mellenēm, „Draakon” konfektes, īrisa konfektes „Kiss-kiss” un, protams, marcipāns šokolādē,” informē Baiba Laveiķe, „Kalev” produktu grupas vadītāja Latvijā.

„Kalev” saldumu izgatavošanai nepieciešamā kakao masa un kakao sviests ir gatavoti no Ganā audzētām kakao pupiņām. Šokolādes pagatavošanas tradīcijas un zināšanas „Kalev” šokolādes fabrikā tiek uzkrātas jau vairāk nekā 200 gadus – kopš 1806. gada. „Visas glazētās „Kalev” konfektes ir ar īstas šokolādes pārklājumu, kas satur 100% īstu kakao sviestu. „Kalev” šokolādes masa satur tīru un dabisku 100% kakao sviestu bez transtaukskābēm un konservantiem. Šī ir unikāla priekšrocība visās Baltijas un Skandināvijas valstīs,” skaidro „Kalev” produktu grupas vadītāja Latvijā.

Tāpat arī „Kalev” cepumu sastāvā nav transtaukskābes, bet ir unikālas garšas – cepumi ar rozīnēm, vaniļas un citronu garšu. „„Kalev” cepumu galvenās īpašības – tie ir sausāki, līdz ar to ātrāk un labāk uzsūc mitrumu un ir ļoti piemēroti cepumu kūku un citu saldo ēdienu pagatavošanai,” tā Baiba Laveiķe.

„Kalev” vērojumi liecina, ka Baltijas valstu iedzīvotāju iecienītākās šokolādes garšas ir līdzīgas. Visās trijās Baltijas valstīs īpaši iecienīta ir piena šokolāde. Taču atšķirībā no Latvijas, kaimiņi igauņi īpaši dod priekšroku piena šokolādei ar lazdu riekstiem, bet Lietuvā piena šokolāde dala līderpozīcijas ar klasisko tumšo šokolādi.

AS „Kalev Chocolate Factory” ir Igaunijas lielākais un senākais konditorejas ražošanas uzņēmums, kurš 1806. gadā uzsāka darbību Tallinā. „Kalev Chocolate Factory” ietilpst starptautiskajā koncernā „Orkla”. Latvijā „Kalev” zīmolu kopš 2010. gada 1. novembra pārstāv uzņēmums „Spilva”.

Papildu informācija:

Andris Zeļenkovs,
„Spilvas” sabiedrisko attiecību konsultants
Mob. tālr.: +371 26447135
E-pasts: andris.zelenkovs@inbox.lv
Skype: andris.zelenkovs

http://www.kalev.lv/

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts