Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

05.08.2020

Jaunas garšas, konkursi, inovācijas izstādē Riga Food 2020


No 9. līdz 12. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākā pārtikas izstāde Riga Food 2020, kas nozares profesionāļiem sniegs drošu vidi jauniem darījumiem, bet ikvienam gardēdim piedāvās iepazīt vēl neiepazītas garšas un smelties idejas savai ēdienkartei. Būs arī grila un BBQ konkursi, čili ēšanas sacensības, jaunumu prezentācijas un izglītojošas meistarklases!

Riga Food 2020 savus jaunos un inovatīvos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 450 uzņēmumu no 25 valstīm. Izstādes apmeklētāji varēs doties gastronomiskā ceļojumā, paviesojoties Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Kanādas, Ukrainas (Hersonas apg.), Krievijas (Volgogradas, Voronežas un Ļeņingradas apgabali), Japānas un Polijas nacionālajos kopstendos.

Latvijas garšas
Latvijā ražotus saldumus, garšvielas, ievārījumus, gaļas izstrādājumus, sieru, kafiju un vēl daudzus citus gardus pārtikas produktus Latvijas nacionālajā kopstendā prezentēs  Aloja Starkelsen, gaļas nams ĀdažiJaunpils pienotava, Top Food, Mosenc, Valežs. Savukārt ar plašo Latvijas maizes ražotāju piedāvājumu iepazīstinās Latvijas Maiznieku biedrības biedri – Dona, N. Bomja maiznīca Lielezers, Saldus maiznieks, Lāči un Hanzas maiznīca. Protams, neizpaliks arī Latvijas mājražotāju, sīkražotāju un mazo uzņēmumu radītie gastronomiskie labumi, kas ļaus sajust un izbaudīt reģionu kolorītu. 

Jaunākie produkti
Uzņēmumi jau tradicionāli izvēlas tieši izstādi Riga Food, lai prezentētu un testētu savus jaunākos produktus. Piemēram, Sabiles sidrs izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar šogad radītu jaunu zīmolu GARDENERS. Interesenti varēs degustēt trīs jaunos sidrus: sauso ābolu, pussauso ābolu un upeņu un saldo ābolu un cidoniju. Top Food prezentēs jaunus kraukšķīgos sierus Hrumm Hrumm ar sešām garšām. Savukārt KAIGO iepazīstinās ar dažādiem Latvijā ražotiem augstvērtīgiem Aļaskas savvaļas laša produktiem, bet  Iberic Tapas OÜ no Igaunijas aicinās iepazīt spāņu delikatesi mojama. Par citiem Riga Food 2020 dalībnieku jaunumiem uzzini:
www.rigafood.lv

Pārtikas tehnoloģijas
Pārtikas nozares profesionāļi izstādē varēs iepazīt jaunākās un pieprasītākās pārtikas tehnoloģijas. Piemēram, ’Nord Systems aicina ražotājus ņemt līdzi savu produkciju un apmeklēt viņu stendu, lai izmēģinātu demo iekārtas – metāla detektoru, uzlīmju un tintes strūklas printerus, lāzerus – un pārliecinātos par to lietošanas ērtumu un kvalitāti. Savukārt SnapTest.LV aicina ražotājus izmēģināt RomerLabs glutēna alergēna testu komplektu vienam produktam bez maksas, bet SRS GASTRO piedāvās augstas veiktspējas rūpnieciskās mazgāšanas iekārtas Multiwasher by Somengil

Kvalitatīvākie produkti
Arī šogad pārtikas ražotāji un meistari izstādē saņems Riga Food medaļas izcilas kvalitātes pārtikas produktu – medus un piena – konkursos. Medus konkursa uzvarētāji jau ir zināmi! 9. septembrī labākie biškopji, kas saņems Riga Food zelta medaļas, ir Lolita Rudzīte par pavasara, liepziedu medu, kas ievākts Skrīveru dendroloģiskajā parkā, Maija Malnača par dažādu ziedu medu, kas ievākts Viesītes novadā, un Ilze Grava-Niķe par liepziedu medu, kas ievākts Rīgā, Ēnas ielā. Piena kvalitātes konkursu laureātus paziņos un kopā ar medus konkursa uzvarētājiem sveiks apbalvošanas ceremonijā, kas notiks uzreiz pēc izstādes atklāšanas. “Riga Food 2020” oficiālā atklāšanas notiks 9. septembrī plkst. 11.00 konferenču zālē Nr. 3.

Inovācijas
Vēl izstādē varēs iepazīties ar visu trīs Baltijas valstu sasniegumiem pārtikas nozarē. Apmeklējot Inovāciju ekspozīciju, būs iespēja apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi 10. septembrī ir aicināti piedalīties starptautiskajā kontaktbiržā. Reģistrēties kontaktbiržai: https://rigafood2020.b2match.io/

Prezentāciju laundžs 
Visās četrās izstādes dienās darbosies prezentāciju laundžs, kur uzstāsies lektori ar vērtīgām un kodolīgām prezentācijām par aktuālām tēmām pārtikas nozarē, piemēram, zero waste principi pārtikā. Turpat notiks arī grila un BBQ konkursi, meistarklases, čili ēšanas sacensības, kurās varēs piedalīties ikviens izstādes apmeklētājs. 

Atzītas biznesa attīstības treneres meistarklases
Šogad izstādē uzstāsies viena no 20 Krievijas vadošajām lekotrēm – biznesa trenere un personiskā zīmola attīstīšanas eksperte Julianna Pļiskina (Юлианна Плискина). 10. septembrī eksperte aicina uz meistarklasi “Pieci visefektīvākie produktu sērijas reklamēšanas instrumenti Krievijas tirgū”, kurā apskatīs modernas mazā biznesa reklamēšanas prakses, kas neprasa lielus ieguldījumus. Savukārt 11. septembrī notiks lekcija “Kā ar nelieliem izdevumiem attīstīt mazo biznesu, izmantojot personisko zīmolu”, kurā varēs uzzināt – kāpēc uzņēmuma dibinātājam 21. gadsimtā ir vajadzīgs personiskais zīmols. Meistarklases notiks krievu valodā. Apmeklējums ir bez papildu maksas – tikai ar “Riga Food 2020” biļeti / ielūgumu vai dalībnieka kartiņu. Riga Food programmu skati: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events

Drošības pasākumi
Lai dalība Riga Food 2020 un tās apmeklējums būtu maksimāli drošs, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 ir ieviesusi virkni drošības pasākumu – atsevišķas ieejas un izejas, kontrolētu apmeklētāju skaitu, pastiprinātu telpu dezinfekciju u. c. Par drošības pasākumiem uzzini: www.bt1.lv/rigafood/read.php?subid=10395

”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv
Sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood 
www.instagram.com/fair_riga_food/

Darba laiks:
9. septembris 10.00–18.00
10.–11. septembris 10.00–19.00
12. septembris 10.00–17.00

Ieejas biļete – 3 EUR
Pārtikas nozares profesionāļiem reģistrējoties ieeja bez maksas!
Autostāvvieta: 5 EUR


Inese Libere

Galerija

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts