Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.11.2013

Jameson Select Reserve atklāšanas svētki priecē viskija cienītājus Kalnciema kvartālā

Vakar, 7. novembrī Rīgā, Kalnciema kvartālā tika rīkoti atklāšanas svētki par godu pasaulē slavenā īru viskija Jameson unikālās šķirnes Select Reserve ienākšanai Latvijas labākajos veikalos, omulīgākajās mājās un smalkākajos restorānos. 

Vakara gaitā viesi ne vien degustēja īpašo produktu, bet arī iepazina viskija mucu dedzināšanas mākslu, baudīJa Mārtiņa Sirmā gatavotos ēdienus, ļāvās grupas Dzelzs Vilks mūzikai, kā arī iepazina vēl nebijušu kokteiļu gatavošanu bārmeņu Biezpiens un Rozīne vadībā.


Lai Jameson Select Reserve unikalitāti un sabalansētības pamatu izklāstītu viesiem, uz pasākumu bija ieradusies Jameson vēstniece Kerolaina Magvaira (Caroline Maguire). 

Pirms detalizētas garšas, smaržas un citu viskija nianšu degustācijas vēstniece izklāstīja produkta radīšanas stāstu. 

Proti, šo īru viskiju ražo tikai vienu reizi gadā, izmantojot īpašus miežus no viena lauka.

 Jo unikālāku šo produktu padara fakts, ka visa Jameson darītava uz trim nedēļām tiek nodota četru meistaru rīcībā, kuri ir atbildīgi par tik svarīgu komponenti kā dzēriena garšas bagātināšana. 

Kā jau tradicionāli augstākās klases īru viskijam pienākas, Jameson Select Reserve tiek trīskārši destilēts pēc Rich Single Pot metodes. 

Savukārt pēc tam tas tiek pildīts svaigi dedzinātās ozolkoka mucās, kas nodrošina garšas bagātību un viskija tīrību. Konkrētā metode pilnveidota burbona ražošanā, ugunij karamelizējot koksnē esošos cukurus, atbrīvojot ozola aromātu un izveidojot ogles kārtiņu.

 Kad pēc vismaz 10 gadiem viskijs sasniedzis vēlamo garšu, Jameson Select Reserve ir dzimis. Tā bagātīgajā smaržā jaušams nektarīnu, aprikožu un papaijas sulīgais saldums, savukārt garšā jūtams graudu saldenums ar dedzināta ozolkoka un vaniļas pikantajām notīm īpaši izsmalcinātam maņu piedzīvojumam.  

 Lai viesu garšas kārpiņām visa vakara gaitā piedāvātu ko nebijušu, arī pavārs Mārtiņš Sirmais savu gatavoto ēdienu sastāvā bija pamanījies iekļaut unikālo Jameson viskiju. 
Tāpat mucu dedzināšanas ietvaros, kas notika Kalnciema ielas pagalmā, viesiem tika nodrošināta karsto viskija kokteiļu baudīšana, kam sekoja bārmeņu Biezpiens un Rozīne viskija kokteiļu gatavošanas pamācība un pudeļu mētāšanas šovs. Lai atklāšanas svētki noslēgtos uz muzikāli spēcīgas nots, viesus priecēja grupas Dzelzs Vilks uzstāšanās.
  



Laura Zatlere


  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts