Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

22.11.2023

Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā


Šodien tiek atklāts pirmais MICHELIN ceļveža Latvijas restorānu izlases apskats, kurā izcelti labākie restorāni visā valstī.
Konkursā iekļauti 26 uzņēmumi: viens no tiem saņēmis vienu MICHELIN zvaigzni par augstākās klases virtuvi un trīs – MICHELIN Bib Gourmand par augstvērtīgu ēdienkarti.
Viens restorāns saņēmis MICHELIN Zaļo zvaigzni par ilgtspējību.
Tiek prezentētas trīs MICHELIN īpašās balvas, lai izceltu talantīgus profesionāļus. 


Šodien MICHELIN atklāja savu pirmo restorānu izlasi MICHELIN ceļvedim Latvijā.

Ceļvedī ir ieteikti 26 restorāni: 19 restorāni atrodas Rīgā un 7 ārpus tās. To starpā ir 1 restorāns ar vienu zvaigzni, 3 Bib Gourmand restorāni un 22 citi ieteicamie restorāni, no kuriem viens ir atzīmēts ar MICHELIN Zaļo zvaigzni.

“Esam gandarīti sveikt Latviju MICHELIN Guide saimē,” sacīja Gvendals Puleneks, The MICHELIN Guides starptautiskais direktors. “Šī ir otrā Baltijas valsts, kas iekļauta mūsu izlasē, un tā pievienojas The MICHELIN Guide kolekcijai ar vienu MICHELIN zvaigznes restorānu un trim MICHELIN Bib Gourmand restorāniem. Iepriecinošs ir fakts, ka šeit ir daudz pašmāju talantu – daudzi uzņēmumi pieder vietējiem šefpavāriem, un tos ar lepnumu vada draudzīgas un entuziasma pilnas komandas. Tradicionālās receptes un garšas parasti ir vadošās, bet dāsnajās ēdienu porcijās tiek izmantoti augstākās kvalitātes produkti. Mūsu inspektori izbaudīja jūsu valsts iepazīšanu, un viņi ar nepacietību gaida, kad šī izlase kļūs arvien spēcīgāka."


Viens restorāns saņem vienu MICHELIN zvaigzni

MICHELIN zvaigznes tiek piešķirtas restorāniem, kas piedāvā izcilus ēdienus, ievērojot piecus universālus kritērijus: sastāvdaļu kvalitāti, garšu harmoniju, tehnikas meistarību, šefpavāra personību, kas izpaužas viņa virtuvē, un, kas ir tikpat svarīgi, konsekvenci gan visā ēdienkartē, gan arī laika ritējumā.

Max Cekot Kitchen ir pirmais restorāns Latvijā, kas saņēmis vienu MICHELIN zvaigzni.

Šis izsmalcinātais restorāns atrodas bijušajā, no sarkaniem ķieģeļiem celtajā, noliktavā pilsētas nomales rūpnieciskajā zonā. Restorāna īpašnieks Makss Cekots pats ir projektējis visu, sākot ar atvērto, stilīga dizaina virtuvi un beidzot ar mēbelēm un traukiem. Katrs no viņa radošās pārsteigumu ēdienkartes oriģinālajiem ēdieniem sastāv no daudziem elementiem – saldās, pikantās un skābās garšas līdzsvaro viena otru, un gardās mērces lieliski apvieno katru ēdienu. Tomēr viņš joprojām piekopj Latvijas kulinārijas tradīcijas, un dažas tradicionālās receptes un garšas parādās tādos ēdienos kā pelēkie zirņi ar austerēm, pomelo un kolrābjiem. Bieži vien ēdieni tiek pagatavoti no pašaudzētām sastāvdaļām, un Makss daudzus ēdienus pabeidz gatavot pie galda, tāpēc viesi, iespējams, redzēs viņu turpat blakus gatavojam, piemēram, pesto no garšaugiem un zaļumiem, kas izaudzēti viņu dārzā, lai pasniegtu to kopā ar maizi.


Trīs restorāniem tiek piešķirts Bib Gourmand apbalvojums

Trīs Rīgas restorāni ir ieguvuši Bib Gourmand – MICHELIN ceļveža atzinību par kvalitatīvu un meistarīgu ēdienu gatavošanu.

Milda ir neuzkrītošs restorāns ar sirsnīgu apkalpošanu un lielisku ēdienkarti. Šeit dominē Latvijas un kaimiņos esošās Lietuvas tradicionālās receptes, tomēr ēdieniem ir viegls, mūsdienīgs piesitiens un laikmetīgs noformējums. Knēdeļi – vai tie būtu latviešu pelmeņi, vai lietuviešu cepelīni – ir īsts hits.

Shōyu ir mazs veikaliņš, kurā pasniedz klasiskus ramen ēdienus ar pašgatavotām nūdelēm, bagātīgu, aromātisku buljonu un dažādām piedevām. Pieejamas arī rīsu bļodas un uzkodas, ar kurām lieliski var dalīties. Apkalpošana ir laipna, un telpā valda patīkams rosīgums.

Snatch pilnveido Rīgas Bib Gourmand trio. Ar logiem no grīdas līdz griestiem un mākslīgi veidotu industriālo stilu tā ir viena no galvaspilsētas stilīgākajām vietām. Autentiskā itāļu virtuvē tiek piedāvātas brīnišķīgas pašgatavotas pastas, restorāna personāls ir enerģisks un dzīvespriecīgs, bet optimistisko noskaņu veicina uzmundrinošs mūzikas pavadījums un pēc pasūtījuma veidots kokteiļu klāsts.


Galvenajai izlasei ir pievienoti 22 restorāni.

Latvijas 2024 izlasi papildina 22 restorāni, kas ir pievienojušies iepriekš minētajiem.

Tie ir gan vēsturiskajā vecpilsētā, gan pie upes, un to stilu izvēle ir ļoti daudzveidīga. Daži no tiem paver skatu uz dārziem un parkiem (Whitehouse un Ferma), bet vienā no tiem varat nokļūt tieši no pludmales (36.Line); pirmais atrodas vecā ugunsdzēsēju depo (Kest), otrs – bijušajās kazarmās (3 pavāri) un trešais – darbojošā alus darītavā (Zoltners); ir arī šika, sezonāla vasaras atpūtas vieta Aqua Luna, kur skan jaudīga mūzika, valda kluba atmosfēra un paveras skats uz upi.
Pilnu sarakstu skatiet turpinājumā.


Viens restorāns ir apbalvots ar MICHELIN Zaļo zvaigzni.



xxxx


Par Michelin

Michelin ir līderis savā nozarē. Uzņēmums ir apņēmies ilgtspējīgi uzlabot savu klientu mobilitāti, nodrošinot klienta vajadzībām atbilstošāko riepu servisu, kā arī dažādus digitālos pakalpojumus un ceļvežus. Michelin mērķis ir padarīt ceļojumu pieredzi unikālu, integrējot savos pakalpojumo inovatīvus risinājumus un jaunākās tehnoloģijas. Michelin galvenā mītne atrodas Klermonferānā, Francijā. Kompānija ir pārstāvēta 175 valstīs, tai ir 132 200 darbinieku un 67 riepu ražotnes, kas 2022. gadā kopā saražoja aptuveni 167 miljonus riepu.

Piotr Staszałek
Preses sekretārs un sabiedrisko attiecību vadītājs





  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts