Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.12.2011

“Iemīli rapšu eļļu” Trīs gadu informatīvs, izpratni veicinošs, izglītojošs projekts par rapšu eļļas labajām īpašībām

Šodien, 8.decembrī, oficiāli tiek uzsākta projekta „Iemīli rapšu eļļu” darbība. Projekts tiks īstenots Latvijas un Polijas tirgos ar Eiropas Savienības un Polijas Republikas atbalstu. To organizē Polijas Eļļas ražotāju asociācija. Izglītojošā projekta plānotais ilgums ir 3 gadi.

Projekta „Iemīli rapšu eļļu” mērķis ir palielināt patērētāju informētību par rapšu eļļas uzturvērtību un veselīgumu, kā arī par tās nozīmi, nepieciešamību ikdienas ēdienkartē un profilaksē. Pētījumi par rapšu eļļas izpratni sabiedrībā, salīdzinot ar citām augu eļļām, tiek veikti, balstoties uz Polijas un Latvijas patērētāju izpēti1. Tie atklāj, ka rapšu eļļa, dēvēta par „ziemeļu eļļu”, nav pietiekami novērtēta un zināšanas par tās uzturvērtību, sastāvdaļu labajām īpašībām un devumu kulinārijā ir ļoti virspusējas un nepilnīgas.

Projekts ir izglītojošs un izpratni veicinošs, un galvenokārt - vērsts uz iedzīvotājiem, it īpaši sievietēm, kas rūpējas par pārtikas iegādi mājsaimniecībām. Otra projekta mērķa grupa ir sabiedriskās domas veidotāji — dietologi, ārsti, pārtikas tehnologi, uztura eksperti, kulinārijas eksperti un žurnālisti.

Projekta „Iemīli rapšu eļļu” ietvaros paredzētie pasākumi tiks īstenoti gan plašsaziņas līdzekļos, gan tirdzniecības vietās. Tiks rīkoti semināri un preses konferences medijiem, kā arī degustācijas tirdzniecības vietās. Organizatori ir iecerējuši veikt plašus pasākumus, kas paredzēti sabiedriskās domas veidošanai, tai skaitā, piedalīšanos zinātniskā kongresā un citas aktivitātes.

Projektam nepieciešamo zinātnisko atbalstu sniegs Projekta padome, kuras sastāvā ir lieliski speciālisti, kas nodarbojas ar pārtikas problemātiku un diētas nozīmi profilaksē. Projekta „Iemīli rapšu eļļu” padomes direktors ir Prof. Dr. hab. Kšištofs Krigers (Krzysztof Krygier) — Varšavas SGGW Pārtikas zinātnes nodaļas Pārtikas tauku un koncentrātu katedras vadītājs, pārtikas tehnoloģiju un uztura speciālists, it īpaši zinātnēs par taukiem.

Padomes sastāvā ir arī:
-  Dr. Lolita Neimane, diētas ārste, LDUSA valdes priekšsēdētāja,
-  Anna Bērziņa, ārsts dermatologs,
-  Mārtiņš Sirmais, 3 pavāru restorāna “Tam labam būs augt” līdzīpašnieks un šefpavārs.


___________________________
Pētījums CATI par  rapšu eļļas izpratni sabiedrībā, ko 2011. gada oktobrī veica TNS OBOP Polijas un Latvijas tirgos (Polija: N=600, Latvija: N=300).


Plašāka informācija par kampaņu www.iemilirapsuellu.lv. Seko mums arī www.facebook.com.
 

Līna Kārkliņa,
Projekta “Iemīli rapšu eļļu” sabiedrisko attiecību pārstāve


  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts